Gülen örgütü soruşturmaları

Hanefi Avcı'dan mesleğe dönüş başvurusu

Devlet içindeki cemaatçi yapılanma iddialarını kitaplaştıran ve bu nedenle meslekten ihraç edilen, cezaevindeki eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı İçişleri Bakanlığına dilekçe verdi.

Konular: Türkiye
Hanefi Avcı, 'Devrimci Karargah' soruşturması kapsamında 2010 yılında tutuklanmıştı. [AA]
"devrimci karargah" davası kapsamında hükmen tutuklu bulunan hanefi avcı, son günlerde hükümetle gülen cemaati arasındaki tartışmalar üzerine, hakkında verilen devlet memurluğundan ihraç ve meslekten men cezalarının kaldırılmasını talep etti.
 
avcı, söz konusu cezaları 2010 yılında yazdığı "haliç'te yaşayan simonlar, dün devlet bugün cemaat" adlı kitabı nedeniyle almıştı.
 
hanefi avcı'nın avukatı fidel okan içişleri bakanlığı'na verdiği dilekçede, eski emniyet müdürü'nün kitabında, "türkiye cumhuriyeti'nin karşı karşıya olduğu örgütsel tehlikeye 2010'da dikkati çektiğini" ifade etti.
 
avcı'nın, fethullah gülen ve "onun yönetimi altındaki cemaatin illegal yapılanması" hakkında aynı yıl ankara cumhuriyet başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu, ancak savcılığın kovuşturma kararı vermediği hatırlatıldı.
 
'başbakan'ın açıklamaları iddiaları doğruluyor'
 
dilekçede, "o günün koşullarında ortada somut bir bilgi ve belge yok diyen savcılığın, bugünkü koşullarda aynı değerlendirmeyi yapma imkanı kalmamıştır. çünkü müvekkilimizin kitabında ifade ettiği iddia ve beyanlar sayın başbakan recep tayyip erdoğan'ın açıklamaları ile sabit hale gelmiştir" ifadeleri kullanıldı.
 
erdoğan'ın, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasındaki açıklamalarına atıf yapılan dilekçede "sayın başbakan, bu operasyon süreci ile ilgili olarak devlet içerisinde devlet olma gayreti içerisinde olan bir örgütün varlığını artık bildiğini ve bunu ortaya çıkaracağını tüm ülkeye ilan etmiştir" denildi.
 
avcı dilekçesinde, 17 aralık'ta başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun 'örgüt' diye nitelediği gülen cemaati'ne mensup emniyet görevlileri ve yargıdaki uzantıları aracılığıyla yürütüldüğünü iddia etti.
 
'devlet içindeki yapılanmanın' gizli çekilen görüntülerle hem iktidar hem de muhalefet milletvekillerine şantaj yaptığını savunan avcı, kendisinin de yazmış olduğu kitap nedeniyle 'örgüt'ün hışmına uğradığını ve devrimci karargah adlı örgütle ilişkilendirildiği ifade etti. bu süreçte hakkında 'karalama' kampanyası yürütüldüğünü savunan hanefi avcı, içişleri bakanlığı'nın da kendisini haksız yere cezalandırdığını ifade etti.
 
avcı kitabı yazmaktaki amacının 'devlet yönetimini uyarmak olduğunu belirterek hakkındaki disiplin cezalarının yeniden soruşturulmasını talep etti.
 
odatv davasında hakkında geçen ay tahliye kararı çıkan hanefi avcı, "devrimci karargah" davasında  aldığı 15 yıl hapis cezası nedeniyle cezaevinde bulunuyor.
 
kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;