IŞİD

Irak ordusu Zumer'i bombalıyor

Musul’un Zumer bölgesinde peşmerge güçleri ile IŞİD arasında çıkan çatışmalarda 13 peşmerge öldü. Çatışmalar üzerine Irak ordusunun bombardımana başlamasıyla Peşmerge kuvvetleri bölgeden çekildi.

Peşmergenin çekilmesinin ardından Sincar’dan 290 bin kişi kaçtı. [Fotoğraf: Reuters-Arşiv]

kürdistan demokrat partisi yetkilisi serbest bapiri, çatışmada 100’den fazla işid üyesinin öldüğünü söyledi.

bapiri, ayrıca 38 işid üyesinin ise sağ olarak yakalandığını belirtti.

irak savaş uçaklarının bombardımana başlamasının ardından peşmerge birlikleri bölgeden çekildi.

kürt yönetimi kaynakları günün erken saatlerinde işid’in ani bir saldırı ile musul'un zumer bölgesinde bir petrol sahasına saldırıp aldığını, ancak çatışmalar sonrasında bölgenin kontrolünün yeniden peşmergeye geçtiğini söylemişti.

kürtler ağır silah istiyor

irak bölgesel kürt yönetimi (ikby), işid ile yaklaşık bin kilometrelik bir sınırının olduğu gerekçesiyle abd’den ağır silah istiyor.

perşembe günü peşmergelerin kontrolündeki hanekin bölgesini ziyaret eden bölgesel kürt yönetimi başkanı mesut barzani, peşmerge komutanlarına çok yakında gelişmiş silahları teslim alacaklarını söyledi.

ikby istihbarat ve güvenlik teşkilatı başkanı masrur barzani de, washington post’a verdiği bir mülakatta, bölgesel yönetim’in sınırlarını savunmak ve işid’in ilerleyişini durdurmak için abd’den ağır silah yardımında bulunduklarını ancak olumlu veya olumsuz herhangi bir cevap alamadıklarını söyledi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;