İşgalin ardından Irak

Irak'ta IŞİD ile çatışma

Diyala eyaletinde ordu birlikleri ile El Kaide bağlantılı grup arasında çıkan çatışmada resmi kaynaklara göre 8 IŞİD üyesi öldü.

Konular: Irak, Ortadoğu
El Kaide bağlantılı IŞİD üyeleri Irak 'ta ordu güçleriyle çatışıyor. [AA]

güvenlik kaynaklarının verdiği bilgiye göre, irak-şam islam devleti (işid), başkent bağdat’ın kuzey doğusundaki diyala’ya bağlı hamrin tepelerinde irak ordusuna bağlı 12. piyade birliği ile çatışmaya girdi.

8 işid üyesinin öldürüldüğü çatışmada ordu kaynaklarına göre işid’e ait yedi araç da kullanılamaz hale getirildi.

işid üyeleri çatışmanın ardından bölgeden çekilmek zorunda kaldı. geride kalan silah ve mühimmat ordunun eline geçti. 

işid çatışma ve kayıplar konusunda bir açıklama yapmadı.

anbar ve kerkük'te çatışma

irak ordusu cuma günü anbar eyaleti ve kuzeydeki kerkük'te de işid’e karşı operasyon düzenlemiş, 40 işid üyesinin öldürüldüğünü açıklamıştı.

irak ordusu ile el kaide bağlantılı işid arasında 21 aralık’tan bu yana başta anbar eyaletine bağlı ramadi ve felluce olmak üzere ülkenin değişik bölgelerinde çatışmalar sürüyor. 

şiddet olayları anbar eyaletinin başkenti ramadi'de başbakan nuri maliki’ye karşı yapılan protesto gösterilerinin zor kullanılarak dağıtılmasından sonra başlamıştı.

çatışmalara işid'e destek veren aşiretler ile irak ordusunun yanında savaşan sahva (uyanış) milisleri de katılıyor. 

anbar'da irak ordusu ile silahlı gruplar arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle bir ayda 140 binden fazla insan evini terketti. 

 

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;