IŞİD

IŞİD askeri uçak düşürdüğünü iddia etti

IŞİD Bağdat'ın kuzeyindeki Hadira bölgesinde bir askeri uçağı düşürdüklerini iddia etti.

Konular: Ortadoğu, Irak, ABD
IŞİD son olarak düşen Ürdün uçağının pilotunu rehin aldıktan sonra yakarak öldürmüştü. [Fotoğraf: Al Jazeera-Arşiv]

işid'e bağlı musul'dan yayın yapan beyan radyosunda yer alan habere göre, işid hava savunma birimleri bağdat'ın kuzeyinde beled istasyonu yakınlarında bir askeri uçağı düşürdüğünü ve pilotu rehin aldığını öne sürdü.

düşürülen uçağın henüz kime ait olduğu belirtilmedi. 

olaya ilişkin abd öncülüğündeki koalisyon güçleri ile irak hava kuvvetleri'nden henüz bir açıklama gelmedi.

suriye'nin rakka kentinde geçen hafta abd öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait bir uçak düşmüş, ürdün ordusu uçağın kendilerine ait olduğunu, pilotunun da işid tarafından rehin alındığını doğrulamıştı. abd savunma bakanlığı pentagon uçağın işid tarafından düşürülmediğini, başka bir nedenle düştüğünü duyurmuştu.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;