IŞİD

IŞİD Irak'a yükleniyor

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD'in Suriye'deki operasyonlarını durdurduğunu, kuvvetlerinin bir kısmını Irak'a kaydırdığını açıkladı. Irak'taki Şii lider Ayetullah Ali Sistani'nin temsilcisi, halkı silahlarıyla ülkeyi savunmaya çağırdı.

Konular: Ortadoğu, Irak, Suriye
IŞİD'in en son Irak'ın Suriye'ye açılan sınır kapısı El Kaim'i ele geçirmişti. [Fotoğraf: AFP]

ingiltere merkezli suriye insan hakları gözlemevi başkanı rami abdulrahman, işid'in irak'ta elde ettiği kazanımların ardından suriye'de operasyonlarını durdurduğunu ve özellikle suriye'nin irak sınırına yakın bölgelerinde bulunan üyelerini irak'a kaydırdığını duyurdu.

reuters haber ajansına konuşan abdulrahman, işid'in dört gündür suriye'de savaşmadığını, sadece halep'in kuzeydoğusunda küçük çaplı çatışmaların yaşandığını söyledi. abdulrahman, işid'in çatışmaları neden durdurduğunu ise bilmediğini belirtti.

işid'in suriye'de savaştığı muhalif gruplarla bir ateşkes yapmış olabileceğini kaydeden abdulrahman, ancak irak sınırına yakın konumda bulunan deyr ez-zor'un bazı bölgelerini kuşatma altında tuttuğunu söyledi.

işid, irak'ta ele geçirdiği irak ordusuna ait askeri araç ve mühimmatları suriye'ye gönderdiğini iddia etmişti. işid sosyal medya üzerinden suriye'ye gönderdiği araç ve malzemelerin fotoğraflarını paylaşmıştı.

işid'e karşı 'silahlanın' çağrısı

irak'taki şii lider ayetullah ali sistani'nin temsilcisi, halkı silahlarını alıp ülkeyi işid'e karşı savunmaya çağırdı.

sistani'nin temsilcisi şeyh abdulmehdi el-kerbelai, şiiler için kutsal bir şehir olan kerbela'da cuma hutbesinde işid'e karşı halka 'silahlarınızı alın ve ülke işid'e karşı savunun' çağrısında bulundu.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;