IŞİD

IŞİD'den Apple ve GPS yasağı

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin havadan hedef aldığı IŞİD, üyelerinin Apple ürünleri ve GPS'li cihaz kullanmasını yasakladı.

Konular: Ortadoğu
ABD 20 Kasım'da Libya'daki Ensar-üş Şeria örgütüne yaptırım uygulamaya karar vermişti. [Fotoğraf: Reuters]

irak ve şam islam devleti'nin (işid) destekçileri tarafından sosyal paylaşım sitesi facebook'ta paylaşılan yazılı açıklamasına göre işid, üyelerine apple'ın her türlü ürününün kullanımı yasakladı.

açıklamada, gps'in bulunduğu elektronik cihazların da kullanımına yasak getirildiği ifade edildi.

gps sisteminin kaldırılması için her vilayete teknisyenlerin gönderildiği kaydedilen açıklamada ayrıca, gps sistemi kaldırılmayan cihazlara el konulacağı ve söz konusu ihlali yapan kişilerin de cezalandırılacağı vurgulandı.

abd öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait uçaklar bir süredir, irak ve suriye'deki işid hedeflerine yönelik saldırılar düzenliyor. abd'li askeri yetkililer, irak'ta yapılan son hava saldırılarında aralarında işid lideri bağdadi'nin yardımcısının da bulunduğu örgütün üç üst düzey komutanının öldürüldüğünü duyurmuştu. 

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;