Haber

İsrail misillemeye ara vermedi

Filistinli gruplar ateşkesi gündeme getirse de İsrail uçakları Gazze'den atılan roketlere karşılık vermeyi sürdürdü.

Haberin Öne Çıkanları

Maddi zarar

Ordudan açıklama

Gerilim dinmedi

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze'den gelen saldırıları kabul etmeyeceklerini söyledi. Reuters]

israil ordusu, filistinli örgütlerin gazze’de bir süredir devam eden gerilimin düşürülmesini gündeme getirmesinden kısa süre sonra bölgeye yeni saldırılar düzenledi. 

salı sabaha karşı yapılan hava saldırılarında uçaklardan atılan bombalar, boş araziye ve hamas’ın askeri kanadı izzeddin el kassam tugayları'na ait askeri eğitim sahasına düştü.
filistin güvenlik kaynakları bombardımanın sadece maddi hasara yol açtığını, ölen ya da yaralanan olmadığını kaydetti.
 
israil ordu sözcüsü ise hava operasyonunun silah depolarını ve roket rampalarını hedef aldığını söyledi. 
 
filistinli militanlar pazartesi günü israil’in güneyine peş peşe altı roket fırlatmış, yaralanan olmamıştı. ancak gazze’deki önde gelen filistinli gruplar israil saldırılarını durdurduğu takdirde ateşe hazır olduklarını, aksi halde direnişi sürdüreceklerini bildirmişti. 
 
iki taraf arasındaki gerilim cumartesi günü filistinli direnişçilerin attığı roketlerin sekiz israilliyi yaralamasıyla başlamıştı. anında misilleme yapan israil ordusunun bombardımanın da ise dördü sivil altı filistinli hayatını kaybetmişti.
 
'halkımızı koruyacağız'
 
israil başbakanı binyamin netanyahu ise gazze'den atılan roketlere karşılık vermede kararlı olduklarını yineleyerek "insanlarımızı korumak için, haklarımız için savaşacağız, bunun için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.
 
pazartesi akşamı askelon kentinde büyükelçilerle bir araya gelen netenyahu, hamas'ın, gazze'den israil'in güneyine yaptığı roket saldırılarını gündeme getirdi. netanyahu, ''bu tür bir saldırıyı kabul edebilecek dünyada herhangi bir hükümet olur mu bilmiyorum, ben de israil başbakanı olarak bunu kabul edemiyorum'' dedi.
 
netanyahu, israil'in kararlılıkla saldırılara en sert şekilde cevap vermeye devam edeceğini belirterek, “vicdanı olan bir insan, vicdanı olan bir hükümet bizim burada insanlarımızı koruma hakkımız olduğunu kabul edecektir ve bu da bizim yapacağımız şeydir.''
 
bm: tansiyonu düşürün
 
bm genel sekreteri ban ki-mun, israil ve gazze arasındaki yeni şiddet dalgasından ve ''çok sayıda filistinlinin ölmesiyle sonuçlanan'' israil saldırılarından endişe duyduğunu bildirdi.
bölgedeki karşılıklı saldırıların durdurulması için bm genel sekreteri ban k-moon’dan çağrı geldi.
 
bm’den yapılan yazılı açıklamada ‘israil tarafına ayrım gözetmeden yapılan roket saldırılarını kınayan ban, israil yönetimini de itidalli olmaya çağırdı ve tarafları sivilleri hedef almamaları konusunda uyardı.
 
kaynak: ajanslar
 
 
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;