Balkanlar

Karadağ'da yerel seçim

Balkanlar'ın en az nüfuslu ülkesi Karadağ'da yerel seçimler yapılıyor. Yarışta 25 siyasi oluşum var.

Konular: Karadağ
Karadağ'da 315 bin 14 seçmen 12 yerel yönetim birimi için oy kullanıyor. [Fotoğraf: AA-Arşiv]

626 bin nüfuslu karadağ'da halk, ülkedeki 12 şehir ve başkent podgoritsa'ya bağlı iki ilçede yeni belediye başkanlarını belirlemek üzere sandık başına gitti.
başkent podgoritsa'nın yanı sıra bar, biyelo polye, danilovgrad, jablyak, kolaşin, plav, plujine, plyevlye, rojaye, şavnik ve gusinye şehirlerinde, ayrıca podgoritsa'ya bağlı tuzi ve golubovci ilçelerinde yerel seçimler yapılıyor.

karadağlı 315 bin 14 seçmen, saat 20:00'a kadar oy kullanabilecek.

yaklaşık 500'ü başkent podgoritsa'da olmak üzere 700'e yakın gözlemcinin seçimleri takip edeceği bildirildi.

siyasi analistlerin yorumlarına göre bu yerel seçimlere 'mini parlamento' seçimleri gözüyle bakılıyor. karadağ siyasetinde gerçekleşebilecek değişikliklerin habercisi olabilecekleri kanaati var.

yerel seçim yarışında 25 siyasi oluşum var. başbakan milo cukanoviç'in partisi sosyalist demokrat partisi daha önce de olduğu gibi azınlık grubundan hırvat (hgi), boşnak (bs), arnavut (dua)  partileri ile liberal parti'yle ortak. 

seçim kampanyasında siyasilerden en çok duyulan 'halk 90'lı yılların yolundan mı yoksa avrupa yolundan mı gideceğine karar verecek' ifadeleriydi.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;