Katar

Katar'dan yeni silah anlaşması

Körfez ülkelerinden Katar, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu çeşitli ülkelerden 23 milyar dolar değerinde helikopter, füze, tank, devriye botu ve gemi satın alacak.

Konular: Ortadoğu
Katar'ın ABD'den satın alacağı askeri araçların arasında Apaçi tipi saldırı helikopterleri de bulunuyor. [Reuters]

katar resmi haber ajansına (qna) açıklama yapan genelkurmay başkanı tümgeneral ganim bin şahin ganim satın alma anlaşmasında imzaların atıldığını bildirdi. 

katar en yüksek değerde alımı abd, almanya, çin ve fransa'dan yapacak. abd şirketiyle yapılan anlaşmanın değerinin 7,55 milyar dolar olduğu açıklandı. katar'ın abd şirketlerinden alacağı askeri araçların arasında 24 adet apaçi saldırı helikopteri ile üç adet aew&c model erken uyarı uçağı bulunuyor. 

fransa savunma bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise doha yönetimiyle 2,67 milyar euro değerinde 22 adet 'nh90' tipi askeri helikopter satış anlaşmasının imzalandığı ifade edildi.

türk şirketleriyle yapılan askeri techizat satış anlaşması ise 55 milyon dolar değerinde. 

katar'ın başkenti doha'da 25-27 mart tarihlerinde 4. uluslararası denizcilik ve savunma fuarı (dimdex) düzenlenmişti. katar, 2012 yılında da abd şirketi raytheon ile partiot füze alımı konusunda anlaşma imzalamıştı. raytheon teslimatın 2014'te yapılacağını belirtiyor. 

kaynak: reuters ve anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;