Türkiye Süper Ligi

Liderlik koltuğu yine Beşiktaş'ın

Beşiktaş, Akhisar Belediyespor'u 3-1 mağlup etti ve liderliği Galatasaray'dan geri aldı. Siyah beyazlılar üst üste altıncı maçını kazandı.

Konular: Spor, Futbol, Beşiktaş
Beşiktaş'ta Sosa ligdeki ilk golünü frikikten attı. [Fotoğraf: AA]

başakşehir fatih terim stadı'nda oynanan 14'üncü hafta mücadelesinde beşiktaş'a galibiyeti getiren goller 24'te cenk tosun'un kafa vuruşu, 68'de jose sosa'nın frikiği ve 90+4'te gökhan töre'den geldi. sosa, beşiktaş forması ile ligdeki ilk golünü attı. 

konuk ekibin tek golünü 75'te bilal kısa attı.
 

14. hafta

k.erciyesspor 0-1 fenerbahçe
sivasspor 0-2 başakşehir
gençlerbirliği 5-0 konyaspor
eskişehirspor 1-1 karabükspor
galatasaray 3-2 mersin
balıkesirspor 5-3 kasımpaşa
bursaspor 3-3 trabzonspor
beşiktaş  3-1 akhisar
rizespor 0-1 gaziantepspor

siyah beyazlı takım ligde üst üste altıncı galibiyetini elde etti. puanını 32'ye yükselten beşiktaş haftayı lider kapattı. takipçileri galatasaray'ın 31, fenerbahçe'nin 30 puanı bulunuyor. 

galibiyet özlemi sekiz maça çıkan akhisar belediyespor ise 17 puanda kaldı. ege ekibi deplasmanda oynadığı son beş karşılaşmayı da kaybetti.

beşiktaş gelecek hafta deplasmanda, torku konyaspor ile karşı karşıya gelecek. akhisar ise evinde, çaykur rizespor'u konuk edecek. 

beşiktaş'ta sakatlıkları geçen cenk tosun, veli kavlak ve ersan gülüm teknik direktör slaven bilic tarafından ilk 11'de görevlendirildi.

trabzonspor maçında ayak parmağında kırık oluşan, gaziantepspor ve çaykur rizespor karşılaşmalarında forma giyemeyen demba ba da 18 kişilik maç kadrosuna alındı. senegalli futbolcu ile sakatlıkları geçen kaleci cenk gönen ve gökhan töre de yedekler arasında yer aldı. gökhan ve demba ba ikinci yarıda oyuna dahil oldu.

beşiktaş'ta sakatlıkları süren mustafa pektemek, ramon motta, tomas sivok ve necip uysal bu maçta görev yapamadı.

toplam kapasitesi 17 bin 319 olan stadın, özellikle kale arkası tribünlerinde boşluklar göze çarparken, karşılaşmayı yaklaşık sekiz bin sporsever izledi.

100 kadar akhisar belediyespor taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden takımlarını destekledi.

bilic: zor bir hafta geçirdik

beşiktaş teknik direktörü slaven bilic, akhisar belediyespor maçında önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

hırvat teknik adam, "oldukça zor bir maçı kazandık. sadece 3 puan değil, daha değerli bir galibiyet aldık. çok iyi bir takıma karşı oynadık. üç puanı almaya çok ihtiyacımız vardı ve tamamıyla hak ederek bu maçı kazandık" diye konuştu.

karşılaşmanın ilk 35 dakikasında harika bir oyun ortaya koyduklarını anlatan bilic, "bütün halinde oynadık, baskı yaptık, üstün ve yaratıcıydık. oyun rakip yarı alanda oynandı. bir gol attık, bir tane daha atabilirdik. ondan sonra yaptığımız top kayıplarıyla oyundan düştük. rakibimiz risk aldı. birçok pozisyonda rakibi 3'e 3, 4'e 3 yakaladık ama bunları olgunlaştıramadık" ifadelerini kullandı.

bilic, zor bir hafta geçirdiklerini vurgulayarak, "bazı oyuncularımız sakatlandı. veli kavlak, demba ba ve gökhan töre hastalandı. serdar kurtuluş, franco ve sosa, gaziantepspor maçından sonra besin zehirlenmesi geçirdi. deyim yerindeyse son 1 haftayı futbol takımından çok revir gibi geçirdik. hal böyle olunca bu akşamki galibiyet daha da değerli hale geldi" değerlendirmesinde bulundu.

kaleci tolga zengin'in mükemmel bir kaleci olduğunu belirten slaven bilic, deneyimli kalecinin bazı eksiklerinin bu gerçeği değiştiremeyeceğini söyledi.

bilic, türkiye futbol federasyonu'nun devre arasında yapacağı açıklamayla gelecek sezon için yabancı sayısında değişikliğe gideceği yönündeki soru üzerine, bu düzenlemeye iyi reaksiyon vermeleri gerektiğini anlattı.

yeni sezon için bir planlamanın söz konusu olduğunu dile getiren hırvat teknik adam, "yapılacak planlamayla ilgili doğru reaksiyon vermemiz gerekiyor. şu andaki kurala göre olumlu bir dönüş aldık. gelecek sezonla ilgili bir değişiklik olursa doğru bir planlama içine girmemiz gerek" ifadelerini kullandı.

akçay: 49'uncuyuz neyi konuşacağız?

akhisar belediyespor teknik direktörü mustafa reşit akçay ise beşiktaş karşısında skora uymayan bir oyun ortaya koyduklarını söyledi.

akçay, "deplasmanda beşiktaş'la oynayacağımız bilincini yanımızda getirdik ve bunu sahaya yansıttık. skorla uymayan bir oyun oynadık. zaman zaman oyunun lideri durumuna geçmemize rağmen, beşiktaş'ın temposu ve tecrübesi, başka faktörler de var ama onlara değinmiyorum, kazandılar tebrik ediyorum" diye konuştu.

basın mensuplarının başka faktörlerle neyi kastettiğini sorması üzerine akçay, "kısır döngünün içine girmiş futbolumuzla alakalı, bunları konuşmak yararlı değil. konumum gereği çok da dinlenecek bir adam değilim, sonuçta ne söyleyeyim?" dedi.

bir gazetecinin "siz süper lig'de teknik adamsınız ve 20-25 yıl türk futboluna hizmet edeceksiniz, neden 'dinlenecek adam değilim' dediniz?" sorusu karşısında akçay, "belki de çok kısa süre sonra da bırakabilirim. sizin kadar cesur olamayacağım" değerlendirmesinde bulundu.

akçay, şöyle devam etti:

"midemizdekilerin bir kısmını dışarı çıkardığımızda kokabilir. dolayısıyla şu anda ortam ve şartlar müsait değil. üzerine su içip, sırt üstü yatarız. ne zaman futbol kültürümüz olacak? menfaat uğruna bir rengin peşine düşüyoruz, ulusal, evrensel menfaat var mı? yok. dünya sıralamasında kaçıncıyız? 49'uncuyuz neyi konuşacağız?"

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;