Lübnan

Lübnan’da bir polis daha öldürüldü

Ülkenin kuzeyindeki Trablus kentinde kimliği belirsiz silahlı kişilerin ateş etmesi sonucu Hristiyan bir polis hayatını kaybetti. Suriye'deki krizin en çok etkilediği kent olan Trablus'ta şiddet olayları artıyor.

Dışişleri Bakanı Cibran Basil, şiddete karşı Lübnan ordusunun kabiliyetinin arttırılması gerektiğini söylemişti. [AFP-Arşiv]

güvenlik kaynaklarına göre, petros beya isimli polis memuru özel aracıyla trablus’un kubbe bölgesinde seyir halindeyken yanından geçen motosikletli iki kişi kalaşnikof tipi silahlarla araca ateş açtı. olayın ardında soruşturma başlatan güvenlik görevlileri, olayın kimler tarafından yapıldığına dair bir bilgi edinemedi.

sünni-alevi gerilimi

perşembe günü de trablus’un bir başka bölgesinde benzer bir eylemle sünni bir polis memuru kimliği belirsiz kişiler tarafından öldürüldü.

trablus’ta bir sokak ortasında maskeli iki kişi tarafından sünni bir vatandaşın ölümünden sonra sünnilerin yaşadığı bab tibane ile alevilerin yaşadığı cebel muhsin bölgeleri arasında da çatışma çıktı.

çarşamba günü ise trablus’un yerel meclisine üye bir alevi memur kimliği belirsiz kişiler tarafından öldürüldü.

20 mart perşembe gecesi suriye rejimi yanlıları ile rejim karşıtları arasında çıkan silahlı çatışmalarda da 3 kişi ölmüş, 11 kişi de yaralanmıştı.

trablus, suriye krizinin en çok hissedildiği lübnan kenti. krizin başladığı 2011’den bu yana trablus’un farklı bölgelerinde suriye rejimi taraftarı gruplar ile muhaliflere destek veren gruplar arasında yaşanan şiddet olaylarında onlarca kişi öldü.

kaynak: al jazeera ve afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;