Ortadoğu

Mısır’da Cuma protestoları

Ülkenin değişik kentlerinde, Cuma namazından sonra darbe karşıtları protesto gösterileri düzenledi. Başkent Kahire’de protestocular, Rabia işareti ve darbe ile devrilen cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin fotoğraflarını taşıdı.

Polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. [AA]

kahire’de birçok protesto eşzamanlı olarak gerçekleşti . protestocular, askeri darbeye karşı rabia işareti, sloganlar ve pankartlarla muhendisin semti'nden yola çıkarak hilmiyet el zeytun caddesine yürüdü.  manufiye bölgesinde de düzenlenen darbe karşıtı protestoda mısır savunma bakanı abdulfattah sisi aleyhine sloganlar atıldı.

iskenderiye ve suveyş kentlerinde de protestolar vardı. gösteriye katılanlar, tutuklanan sivillerin serbest bırakılmasını ve hapisanelerde uygulanan işkencenin durmasını istedi. uluslarası kamuoyundan destek isteyen göstericiler darbe ile görevden alından cumhurbaşkanı mursi’nin görevine iade edilmesini istedi.

meşruiyet destek koalisyonu, “öğrenciler devrimin önderleridir” solaganı altında ülke genelinde bir hafta sürecek kesintisiz protestolar için çağrıda bulundu.

sporda şiddet

askeri darbe yöneminin içişleri bakanlığı, takım taraftarlarına yönelik seyirci bulunma yasağı tekrar gözden geçireceğini açıkladı.

içişleri bakanlığı, perşambe günü allahli takımının taraftaları ile polis arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle maçların seyirsiz oynanması  kararı aldı. . bakanlık, alahli taraftarlarını yaşanan gerginlik ve şiddet olaylarından sorumlu tuttu.

çatışma, mısırlı alahli takımı ile cezairli alsafaki takımı arasında futbol maçında meydana geldi. afrika ligi finalı olarak oynanan bu maç, el ehli takmının 3-2 galibiyeti ile bitti.

kaynak: al jazeera ve alman haber ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;