IŞİD

Obama: IŞİD'le mücadele uzun sürebilir

Washington'da koalisyon ülkelerinin savunma bakanlarıyla bir araya gelen ABD Başkanı Obama, IŞİD'le mücadelenin uzun sürebileceğini söyledi.

Konular: IŞİD, Kobani
ABD Başkanı Barack Obama, 20 ülkenin savunma bakanları ve genelkurmay başkanlarına hitap etti. [Fotoğraf: AFP]

abd başkanı barack obama, washington'daki joint base andrews askeri üssü'nde işid'e karşı koalisyona destek veren yaklaşık 20 ülkenin savunma bakanları ve genelkurmay başkanlarına hitap etti.

abd başkanı, işid'le mücadelenin 'uzun soluklu bir misyon' olabileceği ihtimaline dikkat çekerken bu süreçte 'başarının yanısıra aksamaların da olabileceğine' dikkat çekti. obama, amaçlarının 'işid'i yok etmek ve bir daha bölgeyi tehdit edemeyecek hale getirmek olduğunu' söyledi.

reuters'ın haberine göre, obama işid'in kobani'ye saldırılarından da 'derin kaygı duyduğunu' belirtip, abd'nin kobani'deki işid hedeflerine yönelik hava bombardımanlarının süreceğini kaydetti. 

başkan obama, işid'in irak'ın anbar vilayetindeki ilerleyişinden duyduğu kaygıyı da dile getirdi.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;