Galatasaray

Prandelli: Para için gelmedim

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Ünal Aysal döneminde kendisine verilen pilot takım alma ve transfer sözlerinin tutulmadığını söyledi.

Konular: Spor, Futbol
Cesare Prandelli, sezon başında Roberto Mancini'nin yerine göreve gelmişti. [Fotoğraf: Reuters]

galatasaray teknik direktörü cesare prandelli, gündeme ilişkin konularla ilgili kulübün internet sitesinden bir açıklama yayınladı.

prandelli, "eski başkanımız beni çok önemli ve yenilikçi bir proje ile ikna etti.  bu projeye göre; avrupa'da, biri italya'dan, biri almanya'dan ve biri ingiltere'den olmak üzere, üç kulüp satın alınacak ve bu kulüpler, galatasaray ile birlikte benim kontrolümde olacaktı” dedi.

idealinde dördü altyapıdan olmak üzere 24 kişilik kaliteli bir kadro kurarak istikrarı yakalamak olduğunu söyleyen italyan teknik adam, "göreve başladıktan sonra pato, ibarbo, doria, balanta, marcelo, douglas, campbell ve song gibi oyuncuların transferi için iletişime geçmiştik. bu isimlerden en az ikisini kadromuza katmak istiyorduk. imzayı attıktan 20 gün sonra ise bunun tam tersine yönetim kurulu üyesi ebru hanım, samimi bir şekilde, ekonomik olarak böyle bir gücümüzün olmadığını ifade etti. başkan ise kendisinin bu durumun üstesinden geleceğini söyleyerek başka isimler önermeye devam etti” ifadelerini kullandı.

bu durumu kabul ederek elindeki takımdan maksimum verimi almak için çalıştığını belirten prandelli, "bu kadar geniş bir gruba sahipken zorlukların ne olduğunu anlamak pek zor değil. sonrasında süper lig ve şampiyonlar ligi başladı, kolay olmayacağını hemen anladık; ama demoralize olmadık.
başkan ise ilk olarak oyunumuzun kalitesini eleştirdi, daha sonra da fazla bir açıklama yapmadan istifa etti” dedi.

prandelli, yeni yönetiminin zor koşullar altında göreve geldiğini söyledi.

sözleşmesinin hiçbir şarta bağlı olmadığını da belirten prandelli, " bilakis, ben buraya kazanmak için geldim. para kazanmaya değil. benim geçmişim çok açık ve nettir. her zaman kendi sorumluluklarımı almışımdır ve karşılığında hiçbir şey beklememişimdir. ben burada tarihi başarıyı elde edebilmek için çok çalışıyorum, şimdiden katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. ve bunu başarabileceğimize hâlâ inanıyorum” dedi.

'agresif bir takım görmek istiyorum'

prandelli, bu açıklamadan birkaç saat sonra brüksel'de, yarın oynanacak anderlecht maçı öncesi burak yılmaz ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

prandelli, uefa şampiyonlar ligi d grubu'nda yarın kendilerini zor bir karşılaşmanın beklediğini belirterek, "anderlecht yıllardır kendini ilerletti. topla hızlı çıkan ve hızlı oynayan bir takım. zor bir maç olacak ama bizim açımızdan da çok önemli bir maç ve kazanmamız gerekiyor. şampiyonlar ligi'nde bir maç kazandığımız zaman oyuna yeniden dahil oluyoruz. yarın sahada agresif bir takım istiyorum" dedi.

galatasaray başkan yardımcısı abdurrahim albayrak'ın, basında yer alan 'prandelli'nin arkasında duramam' şeklindeki açıklamalarının sorulması üzerine prandelli, "albayrak bana açıklamaların hiçbirinin doğru olmadığını söyledi. uefa şampiyonlar ligi'ndeki saygıdan ötürü diğer sorulara geçelim" dedi.

yönetimin kadroya müdahale edip etmediği yönündeki soruya da italyan teknik adam, "yöneticilerden sıfır baskı var. kadro oluştururken sıkıntı yaşamıyoruz" yanıtını verdi.

burak yılmaz ise, mutlaka kazanmaları gereken önemli bir maça çıkacaklarını vurgulayarak, "anderlecht dinamik bir takım. puan olarak da bizden üstünler. her şekilde kazanmamız gereken bir maç. takım arkadaşlarımız ve hocamızla hatalarımızın üstünde duruyoruz. inşallah yarın bu hataları yapmayıp galip geleceğiz. istediğimiz gibi buradan döneceğiz" dedi.

bir basın mensubunun, geçmişten bugüne kendinde nelerin değiştiğini sorması üzerine yılmaz, "ben aynı burak'ım. değişen sadece sistem ve yanımdaki arkadaşım oluyor. ben geldiğimden beri çok kupa kazandık ama hala gole ve kupaya açım. sadece her futbolcunun bir dönemi oluyor. fark olarak sadece sitemler değişiyor. çok eleştirildiğimiz bir dönemde baktığımız zaman 1 puan fark var. bir bütünlük bir ışık lazım" dedi.

milli takımdaki başarısızlıkların sorulması üzerine tecrübeli futbolcu, "milli takım olarak çok kötü bir başlangıç yaptık. izlanda'da kötü bir mağlubiyet aldık. orada o kadar hata yapma hakkımız yoktu. şampiyonlar ligi'nde güzel dönemin ardından bu yılki başarısızlığı kabul ediyoruz. futbolcular olarak farkındayız. ama elle tutulur bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu. 

kaynak: dha
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;