Türkiye

'Sarısülük eylemine' müdahale

Ankara'da Gezi parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ü Kızılay ve Kurtuluş'ta anmak isteyen gruplara polis müdahale etti.

Konular: Türkiye
Ethem Sarısülük'ün ailesi ve yakınlarının da bulunduğu bir grup Güvenpark'a gelerek Sarısülük'ün hayatını kaybettiği yere karanfiller bıraktı. [Fotoğraf: AA]

sarısülük'ü anmak için kızılay güvenpark'ta toplanan gruba polis önce dağılmaları yönünde uyarı yaptı ardından biber gazı ile müdahale etti. 

daha sonra ziya gökalp caddesi tarafından gelen ve aralarında ethem sarısülük'ün ailesi ve yakınlarının da bulunduğu bir grup güvenpark'a gelerek sarısülük'ün hayatını kaybettiği yere karanfiller bıraktı.

ethem sarısülük'ün annesi polise tepki göstererek, "oğlum ölümsüzdür. ethem ölmedi" dedi.

grup tarafından yapılan basın açıklamasında, "ethem sarısülük'ü anmak için buradayız. ne yazık ki devlet terörü ve polis şiddetiyle karşı karşıyayız. sokağı karıştıran devlettir, devletin kolluk kuvvetleridir" denildi.

kurtuluş'ta toplanan ve yolu kapatmak isteyen bir diğer grubuysa, polis tazyikli su ve biber gazıyla dağıttı. 

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;