Türkiye

Sıra AKP’nin Yalova itirazında

Yalova'nın 6 oy farkla CHP'ye geçmesine AK Parti'nin itirazı var. Parti Sözcüsü Çelik, İl Seçim Kurulu'na itiraz ettiklerini belirterek, "Süreç devam ediyor" dedi.

Yalova'da ÇHP'nin itirazı sonuçlandı, sıra AK Parti'nin itiraz sonucunda [AA]

adalet ve kalkınma partisi (ak parti / akp) sözcüsü hüseyin çelik, yazılı açıklama yaptı. chp'nin 6 oy farkla seçimi kazandığını duyurmasını eleştiren çelik, sonuçların kesinlik kazanmadığını söyledi: 

“yalova’da henüz seçimin sonucu kesin olarak belli değildir. itirazlar sonucu yapılan tüm değerlendirmelerden sonra çıkacak olan sonuç, elbette başta yalovalılar olmak üzere herkesin saygı duyması gereken sonuç olacaktır.”

çelik, açıklamasında ayrıca adana, ağrı ve hatay’da da ak parti’nin itirazlarıyla ilgili değerlendirmelerin devam ettiğini söyledi. resmi olmayan sonuçlara göre, adana’da mhp, ağrı’da bdp ve hatay’da chp seçimi kazandı.

yalova'da chp öne geçti

il seçim kurulu sonuçlarına göre yalova'daki seçimleri bir oy farkla adalet ve kalkınma partisi'nin adayı yakup koçal’ın kazandığı açıklanmıştı.

cumhuriyet halk partisi birleştirme tutanaklarında hata yapıldığı gerekçesiyle karara itiraz etti. akp de oylarının yanlış hesaplandığını, farkın birden fazla olduğu iddiasıyla 59 sandıktaki geçersiz oyların tekrar değerlendirilmesini istedi. itirazları inceleyen il seçim kurulu, 124 sandıkta, geçersiz olduğu gerekçesiyle iptal edilen oyların yeniden sayılmasına karar verdi. 

yalova'da oy sayma işlemi 2 nisan çarşamba günü sabaha kadar sürdü. çok sayıda chp'li yalova il seçim kurulu’nun bulunduğu adliye önünde sonucu bekledi.

sayımın ardından sevinen taraf chp oldu. merkez ilçe seçim kurulu, chp adayı vefa salman'ın 6 oy farkla seçimi kazandığını açıkladı.

ancak yalova belediye başkanı ve adalet ve kalkınma partisi (ak parti / akp) adayı yakup bilgin koçal, 120 sandığa itiraz edeceklerini duyurdu.
 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;