Güreş

Taha Akgül dünyanın zirvesinde

125 kiloda dünya şampiyonu olan Taha Akgül, Dünya Güreş Birliği’nin açıkladığı sıralamada da sıkletinde zirvede yer aldı.

Konular: Spor, Diğer Sporlar
Taha Akgül'ün 120 kiloda dünya üçüncülüğü de bulunuyor. [Fotoğraf: Türkiye Güreş Federasyonu]

eylül ayında özbekistan'da gerçekleştirilen dünya şampiyonasında altın madalya kazanan milli güreşçi taha akgül, dünya güreş birliği (uww) tarafından serbest stil 125 kiloda dünyanın en iyi güreşçisi ilan edildi.

belgrad, tiflis ve vantaa'da üst üste avrupa şampiyonu olan 24 yaşındaki akgül, 2013’te akdeniz oyunları'nda altın madalya, dünya şampiyonasında ise bronz madalya kazanarak adından sıkça söz ettirmişti.

eylül’de özbekistan'ın başkenti taşkent'te yapılan dünya şampiyonasında finale yükselen ve asya şampiyonu iranlı güreşçi komeil ghasemi'yi 4-3 mağlup ederek altın madalya kazanan akgül, uww'nin belirlediği sıralamaya göre serbest stil 125 kiloda dünyanın zirvesinde yer aldı.

spor hayatına başladığı ilk günden itibaren türk bayrağını dalgalandırmak için mücadele ettiğini dile getiren akgül, "bu unvandan dolayı rehavete kapılmayacağım. başarımda büyük pay sahibi olan federasyon başkanımız hamza yerlikaya'ya sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. aynı hırsla antrenmanlarıma devam edip 2016 rio olimpiyatları'nda istiklal marşı'nı okutacağım" dedi.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;