Bilim-Teknoloji

Tesla evler için batarya geliştirecek

Elektrikli araç üreticisi Tesla Motors, artan elektrik depolama ihtiyacını karşılamak için evlerde ve işyerlerinde kullanılacak batarya sunmaya hazırlandıklarını belirtti. Bataryalar güneş enerjili binalarda büyük enerji tasarrufu sağlayacak.

Konular: Bilim-Teknoloji
Lityum iyon bataryalar güneş enerjili ev ve işyerlerinde büyük tasarruf sağlayacak. [Fotoğraf: Shutterstock]

tesla motors, elektrikli araçlarında kullandığı lityum iyon pilleri gelecekte ev ve ve işyerlerini aydınlatmak için sunabilir. tesla motors ceo'su elon musk, 'hanelerde ve işyerlerinde kullanılacak tesla ev bataryasını yakın zamanda sunmayı planladıklarını' söyledi.

bloomberg'ün haberine göre, ev bataryası fikri özellikle evinde ve işyerinde güneş panelleri kullananların ilgisini çekebilir. elektrik depolayan bataryalar ve güneş panelleri sayesinde enerji maliyetinin ciddi ölçüde azaltılabileceği belirtiliyor. morgan stanley geçtiğimiz yıl açıkladığı öngörüde, tesla'nın batarya sunarak abd ve avrupa'daki elektrik kullanımını "temelden değiştirebileceğini" öne sürmüştü.

musk ise 'ilk batarya modelinin hazır olduğunu ve üretime altı ay içinde başlamayı planladıklarını' söyledi. tesla, evler için sunacağı bataryaları musk'un başkanı ve en büyük hisse sahibi olduğu solarcity şirketi aracılığıyla sunacak. tesla'nın california'da bulunan fabrikası ise işyerleri için geliştirilen daha büyük bataryalar üretecek.

piyasa giderek büyüyor

güneş paneli kullanan ev ve işyerlerinin şarj edebileceği bataryalar, başta california eyaleti olmak üzere abd'de büyük bir sektör haline gelmek üzere.

pg&e şirketi 2020 yılında enerji depolama kapasitesinin 1.3 gigawatt'a ulaşmasını öngörüyor. bu enerji 1 milyon evi aydınlatabilecek.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;