Avrupa

Timoşenko'nun sağlığı muamma

Ukrayna Savcılığı'nın eski başbakanın önemli bir sağlık sorunu olmadığı açıklamasına avukatından yalanlama geldi.

Haberin Öne Çıkanları

Dilekçe verilecek

Tepki toplamıştı

Ukraynalı doktoru reddediyor

Ukraynalı doktorların tedavisini reddeden Timoşenko, 14 Şubat'ta Alman heyet ile görüşmüştü. [Reuters]

rusya ile yaptığı doğalgaz anlaşmasında yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle tutuklu bulunan eski ukrayna başbakanı yuliya timoşenko’nun tedavi sürecine ilişkin kriz sürüyor. ukrayna savcılığı'nın timoşenko'nun önemli bir rahatsızlığının olmadığını açıklamasına tepki geldi. 

timoşenko’nun avukatı ve milletvekili sergey vlasenko, savcılığın açıklamalarının asılsız olduğunu ve zarftaki bilgilerin gizli tutulduğunu söyledi. vlasenko, bunun araştırılması için de dilekçe verdiğini ifade etti.

timoşenko, ukrayna hukuk sistemine ve doktorlarının tarafsızlığına güvenmemesi nedeniyle tedaviyi reddediyordu.

ukrayna sağlık bakanlığı ise eski başbakanın durumunu 'istisnai' olarak değerlendirerek, dokuzu ukraynalı, üçü kanadalı ve ikisi alman doktordan oluşan heyetin hastayı görmesine izin vermişti.

ancak timoşenko, sağlık durumunun gizli kalmasını istediği gerekçesiyle ukraynalı doktorlarla görüşmeyi reddetmişti. 

alman doktorların, 14 şubat'ta timoşenko'yu görmesinin ardından ukraynalı yetkililer, timoşenko'nun omurgada hafif bir bere olduğunu ve bunu spor yaparak atlatabileceğini açıklamıştı.timoşenko'nun sağlık durumuna ilişkin bir bilginin yetkililer tarafından açığa vurulması ise tepkilere yol açmıştı.

yedi yıl hapis

ukrayna'nın ilk kadın başbakanı yulia timoşenko hakkında temmuz ayında, görevi sırasında rusya ile doğalgaz anlaşması imzalayarak görevini kötüye kullandığı iddiasıyla soruşturma açılmıştı. 

ekim ayında, kiev'deki mahkeme tarafından suçlu bulunan timoşenko, yedi yıl hapis cezası aldı ve iki gün sonra ise zimmetine 405 milyon dolar geçirdiği iddiasıyla yeni bir soruşturma başlatılmıştı. 

timoşenko daha önce kendisine yönelik tüm suçlamaları reddetmişti. eski başbakan, suçlamaların arkasında, kendisini geçen yılki seçimlerde mağlup eden ukrayna cumhurbaşkanı viktor yanukoviç’in olduğunu iddia etmişti. 

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;