ABD

Twitter'dan bomba tehdidi uçak arattı

Bir Twitter kullanıcısının ABD merkezli Delta Havayolları'na ait uçağa bomba tehdidi yapması sonucu Atlanta Havalimanı’nda aranan iki uçakta bomba bulunamadı.

Konular: ABD, Amerika
FBI ekipleri yolcuların tahliyesinden sonra bomba aramasına başladı. [Fotoğraf: WSB-TV]

‘kingzortic’ isimli hesabın delta havayolları’na ait twitter hesabına “selam, bir sorunum var. yardım?” şeklinde bir mesaj atmasıyla başlayan diyalog, federal soruşturma bürosu (fbi) ekiplerinin atlanta’da iki uçakta bomba aramasına neden oldu.

kuzey amerika havasahası savunma komutanlığı’ndan (norad) yapılan açıklamaya göre kurum, delta havayolları'na ait 1156 ve southwest havayolları'na ait 2492 sefer sayılı uçaklara twitter’dan yapılan tehdidi duyar duymaz olaya müdahil oldu. norad’a ait iki jet, iki uçağa hartsfield-jackson atlanta havalimanı’na inmesi için eşlik etti. 

uçakların havalimanına inişinin ardından fbi ekipleri uçaklarda bomba aradı. saatler süren çalışmaların ardından iki uçakta da bomba bulunmadığı açıklandı.

fbi sözcüsü tarafından yapılan açıklamada soruşturmanın sürdüğü ve yolcuların güvenle tahliye edildiği belirtildi.

‘kingzortic’ ile delta havayolları’nın halkla ilişkiler için kullandığı deltaassist hesabı arasındaki diyalog şu şekilde gelişti:

kingzortic – selam, bir sorunum var. yardım?
deltaassist – nasıl yardımcı olabiliriz? *jk
kingzortic – uçaklarınızın birinde bir bombam var ancak hangisinde olduğunu havalimanından ayrıldıktan sonra unuttum. bulmama yardım edebilir misiniz?
deltaassist – bütün tehditleri ciddiye alıyoruz ve mesajlarınızı şirketimizin güvenlik ekibine inceleme/işlem için ilettik. hangi uçuştan bahsediyorsunuz? *jk
kingzortic – portland’dan atlanta’ya idi, gerçi sefer sayısını unuttum. dl 156 ya da dl 1556 gibi bir şeydi, sırasını unuttum.
deltaassist – sabah 6.15’teki pdx – atl dl 1156 uçuşu? bombayı nerede bıraktınız? *jk
kingzortic – ah evet, o, teşekkürler. arka girişlerin birinden içeriye sokuldu çünkü havalimanı girişlerinin birinde çok fazla güvenlik yoktu, dolayısıyla bomba uçağın arkasında. patlatıldığında herkesin haberi olacak.
deltaassist – kargo/bagaj ile mi, yoksa yolcularla birlikte kabinde mi? bunu tek başınıza mı yaptınız? *jk
kingzortic – havalimanı güvenliğinden birinin bana yardım etmesini sağladım, zira kendisi şu anda devlet için çalışan eski bir arkadaşım. size daha fazla bilgi yok.
deltaassist – tekrar, bütün tehditleri ciddiye alıyoruz ve mesajlarınızı şirketimizin güvenlik ekibine inceleme/işlem için ilettik.
kingzortic – bana bir şey olursa daha fazla uçuşun hedef alınmasını sağlarım. aptalca bir şey yapmamanızı şiddetle öneriyorum.

kaynak: al jazeera, reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;