Ukrayna

Ukrayna'da ölenler anıldı

18 Şubat'taki çatışmalarda ölenler için başkent Kiev'deki Bağımsızlık Meydanı'nda anma töreni düzenlendi.

Konular: Avrupa

ukrayna'nın başkenti kiev'de 18 şubat'ta bağımsızlık meydanı'nda eylem yapan göstericilerle emniyet güçleri arasında çıkan çatışmalarda hayatını kaybeden 103 kişi anıldı.

olayların 40'ıncı günü dolayısıyla düzenlenen anma töreni ve ayine papazlar ve kilise görevlileri ile bazı siyasetçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

5 bine yakın vatandaşın katıldığı anma töreninde ölenler için dualar okundu.

törende konuşan dini temsilciler, göstericilerin vatan uğuruna öldüğünü ve kahraman olduklarını söyledi. vatandaşlar da protestocuların yaşamını yitirdiği yerlere çiçekler bıraktı.

anma törenine demokrasi için reformlar ittifakı lideri vitali kliçko ile devlet başkanlığı seçimlerinin en güçlü adayı olarak görülen ülkenin en zengin işadamı petr poroşenko da katıldı.

'birleşerek değiştirebiliriz'

törenin sonunda bir papazın kliçko'nun ülkedeki birlikteliği sağlamak için devlet başkanlığı adaylığından çekilerek, petr poroşenko'yu desteklediğini duyurması üzerine meydanda 'kliçko, kliçko' sloganları atıldı.

bunun üzerine konuşan kliçko, vatandaşlar ve avrupa yönünde uğraş veren demokrat siyasetçilerin, seçimlerde daha fazla seçilme şansı olan ve halktan daha fazla destek gören tek aday etrafında birleşmesi gerektiğini kaydetti.

kliçko meydandaki eylemcilerin birilerini koltuğa oturtmak ve iktidara getirmek için ölmediğini, bu insanların yasalar ve adaletin hakim olduğu iyi bir ülkede yaşamak için hayatını yitirdiklerini kaydetti ve "daha çok çalışmamız, birleşmemiz halinde ülkeyi değiştirebiliriz" dedi.

kaynak: anadolu ajansı 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;