Gazze

'Yavrum haydi uyan'

İsrail ordusu, Gazze'nin batısında yer alan Şati Mülteci Kampı'ndaki çocuk parkını vurdu, sekizi çocuk 10 kişi öldü. Saldırıdan sonra gelen ilk görüntülerde çocukları öldürülen anne ve babaların isyanı var.

bölgedeki al jazeera muhabiri, şati mülteci kampı'ndaki çocuk oyun alanına düzenlenen saldırıda sekiz çocuğun öldürüldüğünü duyurdu.

israil ordusu şifa hastanesi'nin yanında bulunan klinikleri de bombalıyor.

şifa hastanesi daha önce de israil ordusu tarafından hedef alınmıştı.

hastane, gazze’deki en büyük sağlık kompleksi ve saldırılarda yaralananların hemen tamamı bu hastanede tedavi ediliyor.

israil'in mülteci kampı ve hastaneye hamas'ın attığı füzelerin düştüğünü iddia etmesine, hamas sözcüsü sami ebu zuhri 'artık israil'in yalanlarına alıştık' sözleriyle yanıt verdi.

hamas: savaş suçu

hamas, israil ordusunun eş-şati mülteci kampı'na yönelik saldırısını, "uluslararası toplumun israil'in işlediği suçlar karşısında sessiz kalmasının sonucu" olarak nitelendirdi.

hamas sözcüsü sami ebu zuhri, yaptığı basın açıklamasında, "şati mülteci kampı'ndaki çocuk katliamı savaş suçudur. ramazan bayramı'nda müslümanların duygularını provoke ediyor" dedi.

israil ordusundan yapılan açıklamaya göreyse, eşkol'deki bir askeri alana düzenlenen havan saldırısında beş israil askeri öldü.

hamas'ın silahlı kanadı izzeddin el-kassam tugayları, daha önce israil'in gazze'ye yönelik saldırılarının başlamasından bu yana 91'den fazla israil askerini öldürdüklerini açıklamıştı. israil'e göreyse ölü sayısı 48.

israil bayramda vuruyor

israil, gazze'ye yönelik saldırılarına bayramda da devam ediyor. son olarak han yunus düzenlenen saldırıda beş filistinli hayatını kaybetti.

bayramın ilk günü israil'in düzenlediği saldırılarda 33 filistinli öldü.

israil'in 8 temmuz'dan bu yana sürdürdüğü saldırılarda 1085 filistinli öldürüldü. 6 bin 470 kişi de yaralandı.

israil'in gece bombardımanında ise dört filistinli ölmüştü. ölenlerden biri, gazze'nin güneyindeki han yunus'a düzenlenen topçu ateşi sırasında hayatını kaybetti. sağlık bakanlığı, gece boyunca bölgedeki farklı hastanelerde tedavisi süren üç yaralının da yaşamını yitirdiğini aktardı.

gazze'ye saldırılar sürerken, bm genel sekreteri ban ki-moon sık sık yaptığı 'her iki tarafa ateşkes' çağrısını yineledi.

gazze'de ateşkes sağlanması için ortaya gerekli siyasi iradenin koyulmadığını belirten ban, gazze'deki durumun çok kritik olduğunu belirtti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;