Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu

Yolsuzluk fezlekeleri vekillere açıldı

TBMM Başkanlığı, 17 Aralık soruşturması kapsamında Meclis'e gönderilen 4 bakan hakkındaki fezlekeleri tüm milletvekillerinin incelemesine açma kararı aldı. Daha önce bu yöndeki talep reddedilmişti.

CHP milletvekilleri 4 eski bakanla ilgili telefon konuşması kayıtlarının imha edilmesi halinde suç duyurusunda bulunacaklarını açıklamıştı. [Fotoğraf: AA-Arşiv]

tbmm başkanlığı, chp grubu'nun başvurusu üzerine adları yolsuzluk soruşturmalarında geçen eski bakanlar zafer çağlayan, erdoğan bayraktar, egemen bağış ve muammer güler hakkında meclis'e gönderilen fezlekelerin tüm milletvekillerinin incelemesine açılmasına karar verdi.

chp grup başkanvekili engin altay, al jazeera’ye yaptığı açıklamada tbmm başkanlığı'na yazılı başvuruda bulunduklarını ve yine yazılı olarak olumlu yanıt aldıklarını açıkladı. altay'ın verdiği bilgiye göre, 17 aralık soruşturması kapsamında meclis'e gönderilen bakanlar hakkındaki fezlekeler 17 klasörden oluşuyor. fezlekeler meclis'e geçen yıl gönderildiğinde chp aynı yönde başvuruda bulunmuş, ancak başvuru reddedilmişti.

eski bakanların yüce divan'a gönderilip gönderilmeyeceğinin oylanacağı meclis genel kurulu oylaması haftaya yapılacak.

söz konusu yolsuzluk iddiaları ile ilgili meclis'te kurulan ve çoğunluğu iktidar milletvekillerinde oluşan yolsuzluk komisyonu, bakanların yüce divan'a gönderilmemesini tavsiye eden bir rapor yayınlamıştı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;