Yunanistan

Yunanistan'da Tsipras'a destek gösterileri

Yunanistan'da başta başkent Atina olmak üzere birçok şehirde Tsipras yönetimine destek için gösteriler düzenledi. Yaklaşık 18 bin kişi Brüksel'deki kritik toplantı öncesi hükümetin yanında olduklarını gösterdi.

Konular: Avrupa, Yunanistan
Yunanistan'ın solcu Tsipras hükümeti 240 milyar euroluk borç için yeni plan istiyor. [Fotoğraf: Reuters]

yunanistan'ın başkenti atina'da parlamento binasının da olduğu sintagma meydanı'nda toplanan yaklaşık 18 bin kişi, "ab'siz de başarabiliriz", "merkel bizi rahat bırak" yazılı pankartlar açtı. sosyal medya üzerinden organize olan kalabalık aleksis tsipras hükümetine destek sloganları attı. gösterilere meclis başkanı zoi konstantopulu da katıldı.

selanik'te ise beyaz kule önünde toplanan yaklaşık 8 bin gösterici, "yunanistan'a bir fırsat verin" yazılı pankartlar taşıdı. buradaki gösterilerde polis memurları da görev yapmadı.

yunan hükümetine destek gösterileri sadece yunanistan'da değil avrupa’nın bazı ülkeleri ile avustralya, brezilya ve abd’de de yapıldı. belçika'nın başkenti brüksel'deki borsa binası önünde toplananlar, yunanlıların yanında olduklarını duyurdu.

brüksel öncesi destek

gösterilerin amacı brüksel'deki kritik toplantı öncesi hükümete desteklerini belli etmekti. avrupa birliği (ab) ve euro bölgesi’nin geleceğinin konuşulduğu toplantılar serisine pazartesi günü brüksel’de devam edilecek.

euro bölgesi maliye bakanlarının katılacağı toplantılarda yunanistan ve euro bölgesi’nin içinde olduğu kriz gündemin ilk maddesi.

geçtiğimiz hafta atina’nın borç sorununun çözümüne yönelik düzenlenen bir dizi toplantıdan sonuç alınamamıştı. dolayısıyla brüksel'deki zirveye dönük beklentiler artmış durumda.

yunanistan maliye bakanı yannis varoufakis’in geçen çarşamba düzenlenen toplantılarda mali durumlarıyla ilgili çözüm konusunda herhangi bir plan veya proje sunmaması euro bölgesi yetkilileri tarafından eleştirilmişti.

yunanistan'ın solcu tsipras hükümeti 240 milyar euroluk borç için yeni plan istiyor.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;