Mısır'da darbe dönemi

Açlık grevinde 100 gün

Mısır’da 264 gündür hapiste olan ve açık grevinde 100 günü geride bırakan Al Jazeera muhabiri Abdullah Şami hapse atıldığından beri doktor veya avukat yüzü görmediğini söyledi.

Konular: Ortadoğu, Mısır
Al Jazeera muhabiri Abdullah Şami hapse atıldığından bu yana 264 gün geçti. [Fotoğraf: Al Jazeera]

şami’nin davasının cumartesi günkü duruşmasını takip eden gazetecilere göre, şami mısırlı yetkililerden derhal serbest bırakılmasını talep etti.  

cumartesi günü mısır mahkemesi şami’nin gözaltı süresinin 45 gün daha uzatılmasına karar vermişti.

mahkeme sırasında alınan bir ses kaydına göre şami “hakkımdaki iddiaların bir düzmeceden ibaret olduğunu biliyorlar, bundan dolayı derhal serbest bırakılma çağrımı tekrarlıyorum” dedi.

şami, mısırlı savcıların ‘açlık grevi yapmıyor’ iddialarının yanlış olduğunu söyledi.

İNFOGRAFİK - MISIR'DA GAZETECILERE BASKI

100 günde 32 kilo verdi.

şami yaklaşık 100 gün önce açlık grevine başlamıştı. açlık grevine başlamadan 108 kilo olan şami 74 kiloya düştü.

3 temmuz 2013’te muhammed mursi’yi görevinden uzaklaştıran darbenin ardından mısır güvenlik güçleri al jazeera’nın kahire’deki bürosunu başmış ve tüm malzemeye el koymuştu. büronun malzemeleri hala mısır makamlarının elinde rehin olarak tutuluyor.

darbenin ardından darbeye destek veren mısır basını, taraflı olduğu gerekçesiyle al jazeera’ye yönelik saldırı başlatmıştı.

mısır’da şu anda al jazeera çalışanı toplam 4 gazeteci tutuklu. gazeteciler muhammed fehmi, bahir muhammed ve peter greste 29 aralık’tan bu yana gözaltında. mahkeme, al jazeera gazetecilerine terör örgütüne üye olma, destekleme ve yalan haber yayma suçlamasında bulunuyor. gözaltında tutulan üç al jazeera gazetecisinin mahkemesi 15 mayıs'a ertelenmişti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;