2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi

Erdoğan, İhsanoğlu'nu nankörlükle suçladı

Cumhurbaşkanlığı için yarışan Erdoğan ve İhsanoğlu arasında, İhsanoğlu'nun İKÖ'nün başına nasıl geldiği konusunda polemik var. Erdoğan, İhsanoğlu'nu 'nankörlük' ettiğini söyledi.

Konular: Türkiye
Başbakan Erdoğan, Adana mitinginde Ekmeleddin İhsanoğlu'nu İKÖ genel sekreterliği görevine ihanet etmekle suçladı. [Fotoğraf: AA]

başbakan tayyip erdoğan, islam konferansı örgütü'nün eski genel sekreteri olan rakibi ekmeleddin ihsanoğlu'nun görevine ihanet ettiğini iddia etti.

erdoğan çarşamba günü adana mitinginde yaptığı konuşmada, "ortak aday yıllarını israil zulmüne göz yumarak geçirdi. ona bir görev verdik, bir emanet verdik. gitti o emanete ihanet etti. seni aday olarak gösteren bu iktidar... 'benden öncekiler niye kazanamadı' diyor, senden önce bizim böyle bir aday çıkarmamız söz konusu olmadı. daha iktidarımızın yeni yıllarıydı, seni gösterdik ve kazandın. sana bütün desteğimizi orada verdik, şimdi çıktın nankörlük yapıyorsun" dedi.

'minnet borcu değil, millet için hizmettir'

erdoğan'ın bu sözleriyle ihsanoğlu'nun istanbul'daki açıklamasına cevap verdi. ihsanoğlu, mısır çarşısı ziyareti sırasında erdoğan'ın bu konuda daha önce yaptığı açıklamalarla ilgili soruları yanıtladı. 

ihsanoğlu, "benim bu göreve nasıl geldiğim açık seçik bir şeydir. ben bunu her zaman söyledim. türkiye hükümetinin aday göstermesidir. türkiye hükümeti daha önce adaylar gösterdi, kazanamadı. bu kamu görevlerine, uluslararası görevlere gelmek bir minnet borcu değil, millet adına yapılan hizmetlerdir. ben bu hizmetleri çok iyi şekilde yaptığıma inanıyorum. benim söyleyeceğim bundan ibarettir" şeklinde konuştu.

gazze de polemik konusu

türkiye'nin, hükümetin izlediği dış politika nedeniyle gazze'ye hiçbir yardım sağlayamadığını savunan ihsanoğlu, "gazze konusunda icraat olarak tek yas ilan etti. onun dışında nutuk attık, bağırdık, çağırdık. bir şişe kan gönderemedik, bir battaniye gönderemedik. neden, herkesle kavgalıyız? oraya gidecek gıdanın, yardımın iki kapısı var, siz o kapıdaki devletle kavgalısınız" diye konuşmuştu.

adana mitinginde başbakan erdoğan, ”eyy ekmel, biz senin ne olduğunu çok iyi biliriz. sekiz yıl görev yaptın ama sekiz yıllık görevinde adeta bir monşer örneği sergiledin. ve hiçbir zaman yürekli bir çıkışı olmamıştır, olamaz. gazze, filistin, hamas, el fetih bizi iyi bilir. bizim onlarla olan muhabbetimize ekmel bey’in ne gücü, ne de düşünce dünyası yeter" dedi.

"yaralılar türkiye'ye getirilecek"

erdoğan, "türkiye gazze için bir şey yapmadı diyorsun. gözüne, dizine dursun. bunlar kibir abidesi. ne gazze’ye, ne filistin’e hiçbir desteği olmamıştır. bunlar kibirle hep havaya bakar. gazze’de, filistin’de en çok yatırım yapan ülke türkiye. 'türkiye gazze’de yok' diyor. gözüne, dizine dursun. tika şu anda orada. ve talimat verdim, yaralıları taşımaya başlayacağız. ekmel efendi senin ruhun muazzep olmaz ama bizim ruhumuz muazzep olur" şeklinde konuştu.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;