Şampiyonlar Ligi

Galatasaray'ın ilk 11'i belli oldu

Şampiyonlar Ligi'nde henüz galibiyet alamayan beş takımdan biri olan Galatasaray, gruptaki beşinci maçında Belçika'da Anderlecht ile karşılaşacak.

Konular: Futbol, Galatasaray
Galatasaray ligde son hafta Trabzonspor'a 3-0 yenildi. [AP]

constant vanden stock stadı'nda 21.45'te başlayacak mücadeleyi hırvatistan futbol federasyonu'ndan ivan bebek yönetecek. maç smartspor'da.

galatasaray, anderlecht karşısında sahaya; fernando muslera, tarık çamdal, semih kaya, chedjou, alex telles, hamit altıntop, selçuk inan, felipe melo, bruma, wesley sneijder ve burak yılmaz ilk 11'i ile çıkacak.

galatasaray gibi anderlecht de şampiyonlar ligi'nde henüz galibiyet yüzü göremedi. ilk dört maç sonunda devler ligi'nde ajax, apoel ve maribor da üç puan sevinci yaşayamayan diğer takımlar.

şampiyonlar ligi'nde gruptan çıkma şansını önemli ölçüde yitiren sarı kırmızılı ekip, anderlecht maçından puan çıkarmak ve en azından uefa avrupa ligi şansını sürdürmek için sahada olacak. 
 

Günün programı

a.madrid - olympiakos
malmo - juventus
basel - real madrid
ludogorets - liverpool
zenit - benfica
b.leverkusen - monaco
anderlecht - galatasaray
arsenal - b. dortmund

gruptaki ilk maçında anderlecht'i istanbul'da konuk eden "cim bom", 90+1. dakikada burak yılmaz'ın attığı golle müsabakayı 1-1 berabere tamamladı. sarı kırmızılılar, daha sonra oynadığı 3 maçta da puan alamadı ve toplam 12 gol yedi.

avrupa ligi şansı için mücadele edecekler

d grubu'nda henüz galibiyet alamayan iki takımın mücadelesi, en azından grup üçüncülüğü ve uefa avrupa ligi'nde yoluna devam edebilme yarışına sahne olacak.

galatasaray'ın 1 puanla son sırada, anderlecht'in ise 2 puanla üçüncü sırada yer aldığı grupta kazanan ekibin iddiası önemli ölçüde artacak.

sarı kırmızılılar, anderlecht'e kaybetmesi durumunda, gruptaki son maçlar öncesi avrupa iddiasını tamamen yitirecek. belçika temsilcisi ise grup üçüncülüğünü ve uefa avrupa ligi'nde yoluna devam etme biletini cebine koyacak.

galatasaray, kazanması veya berabere kalması halinde ise arsenal ile yapacağı son maça iddiasını taşıyacak.

bu maçı kazanan ekip, grupta arsenal-borussia dortmund maçının sonucunu bekleyecek. ingiliz ekibi, bu maçtan 1 puan dahi çıkarması halinde, borussia dortmund ile birlikte son 16 takım arasına kalmayı kesinleştirecek.

dzemaili cezalı, melo ceza sınırında

sarı kırmızılı ekipte sakatlığı bulunan blerim dzemaili, aynı zamanda kart cezalısı da olması nedeniyle anderlecht maçında takımdaki yerini alamayacak.

felipe melo ise anderlecht karşısında sarı kart görmesi halinde arsenal ile oynanacak grubun son maçında takımdaki yerini alamayacak.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;