Mısır'da darbe dönemi

Hapisteki gazeteciye destek

Al Jazeera çalışanları, Mısır’da yaklaşık dokuz aydır gerekçe gösterilmeden gözaltında tutulan, açlık grevindeki Al Jazeera muhabiri Abdullah Şami’ye destek için doğumgününde gösteri düzenledi.

Konular: Ortadoğu
Abdullah Şami son görüntülerinde oldukça bitkin görünüyor. [Fotoğraf: Al Jazeera]

al jazeera özgürlükler ve insan hakları birimi’nin organize ettiği programda, pazartesi günü al jazeera'nın doha'daki merkezinde toplanan çalışma arkadaşları şami ve mısır'da suçsuz yere gözaltında tutulan tüm arkadaşlarının serbest bırakılmasını talep etti.

ağustos ayından bu yana mısır'da gözaltında tutulan ve 100 günü aşkındır açlık grevinde bulunan 26 yaşındaki şami'nin sağlık durumu kötüye gidiyor. 

21 ocak’tan beri açlık grevinde olan abdullah şami, bir kaç gün önce hapishaneden yazdığı mektupta, sadece hayatta kalmasına yetecek kadar su içtiğini ve hayatına mal olsa da bu şekilde devam edeceğini söylemişti.

amerikan beslenme derneği üyesi usame salah, şami’nin sağlığının ciddi tehlike altında olduğunu ve hayatını kaybedebileceğini söyledi. mahkeme şami'nin gözaltı süresini 3 mayıs cumartesi günü 45 gün daha uzattı. 

mısır’da şami ile birlikte üç al jazeera çalışanı daha haksız suçlamalarla hapiste tutuluyor. gazeteciler muhammed fehmi, bahir muhammed ve peter greste 29 aralık’tan bu yana hapiste. gazeteciler terör örgütüne üye olmak ve yalan haber yaymakla suçlanıyor.  gözaltında tutulan üç al jazeera gazetecisinin mahkemesi cumartesi günü yedinci kez ertelenerek 15 mayıs'a alındı.

3 temmuz 2013’te muhammed mursi’yi görevden uzaklaştıran askeri darbenin ardından mısır güvenlik güçleri al jazeera’nın kahire’deki bürosunu basmış, tüm malzemelere el koymuştu. büronun malzemeleri hala mısır makamlarının elinde rehin olarak tutuluyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;