IŞİD

IŞİD Mahmur Kampı'na sızmaya çalıştı

Bir grup IŞİD üyesi, Erbil'in batısında Kürtlerin yaşadığı Mahmur Kampı'na girmeye çalıştı, bölgeyi koruyan PKK ve peşmerge tarafından geri püskürtüldü.

Konular: Ortadoğu
IŞİD'in Erbil tehdidine karşı peşmerge güçleri bölgedeki mevzilerini güçlendiriyor. [Al Jazeera]

işid'in kapısına dayandığı mahmur kentinde çatışmalar sürüyor. 

al jazeera'nin ulaştığı peşmerge kaynaklarına göre pkk ile işid arasındaki çatışma, 1990'lı yıllarda türkiye'nin güneydoğusundaki şiddetten kaçanların yaşadığı mahmur mülteci kampına da sıçradı. 

bir grup işid üyesi kampın içine kadar girince burada pkk'lılar tarafından kuşatıldı ve çatışma yaşandı. işid üyeleri geri püskürtüldü. mahmur erbil'e 80 kilometre mesafede bulunuyor ve işid burayı da ele geçirdiği takdirde bölgesel kürt yönetimi'nin başkentine  ilerlemesinden endişe ediliyor.

işid'e hava operasyonu 

savaş uçakları da akşam saatlerinde işid hedeflerine yeni bir hava harekatı düzenledi. işid'in mahmur çevresindeki mevzileri vuruldu. ancak operasyonu yapanın abd mi yoksa irak mı olduğu açıklanmadı.

ancak abd uçakları, sincar dağı üzerinde uçtu ve işid üyelerini vurdu. lazer güdümlü f/a 18 model iki savaş uçağının katıldığı operasyonda nokta atışı yapılarak işid'in elindeki ağır silahlar ile zırhlı askeri araçlar etkisiz hale getirildi. 

kaynak: al jazeera, anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;