Türkiye

Kılıçdaroğlu: Provokasyonlara gelmeyin

Berkin Elvan'ın ailesini ziyaret eden CHP lideri çıkışta yaptığı konuşmada, mahallede dün akşam öldürülen genci de anarak, halkı kışkırtmalara karşı dikkatli olmaya çağırdı.

Konular: CHP
Gürsel Tekin, Berkin Elvan'ın ailesiyle basına kapalı görüşmeden bu fotoğrafı Twitter hesabında paylaştı.

cumhuriyet halk partisi (chp) genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ve beraberindeki chp heyeti gezi parkı olayları sırasında yaralanan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden berkin elvan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

yaklaşık 25 dakika süren ziyaret sonrası basın mensuplarına kısa bir değerlendirme yapan kılıçdaroğlu "bu güzel ülkede hiç kimsenin öldürülmesini istemeyiz, hele hele çocukların ölmesini istemeyiz. sabah ekmek almaya giden bir çocuğun bu şekilde öldürülmesi toplumun vicdanını kanatıyor" dedi.

chp lideri, berkin elvan'ın cenaze töreninin ardından akşam, elvan ailesinin oturduğu mahallede, iki karşıt grup arasında çıkan silahlı çatışmada yaşamını yitiren 21 yaşındaki burak karamanoğlu’nu hatırlatarak provokasyonlardan uzak durulmasını istedi:

“dün yine olaylar olmuş, yine istanbul'da bir kardeşimiz daha hayatını kaybetmiş. o aileye de başsağlığı diliyoruz. bütün yurttaşlarımdan şunu istiyorum; sakın ola ki provokasyonlara gelmeyin. demokratik yollardan haklarımızı arayacağız. bunun mücadelesini yapıyoruz zaten. daha güzel bir türkiye, barış içinde yaşayan bir türkiye, huzurlu bir türkiye… bunu arzu ediyoruz, bunun için çalışıyoruz, bunun için mücadele ediyoruz."

chp genel başkan yardımcısı gürsel tekin, ziyaretle ilgili kişisel twitter hesabından paylaştığı fotoğrafın altına "yaslarına ortak olmak için geldik. yapabileceğimiz en önemli şey katillerin hesap vermesi için mücadele etmek" diye yazdı. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;