MHP

MHP'li Akyıldız'ın cenazesine binler katıldı

MHP seçim bürosuna yapılan silahlı saldırı sonucu ölen parti mensubu Cengiz Akyıldız'ın cenazesine binlerce kişi katıldı. Cenazede PKK aleyhine sloganlar atıldı.

MHP'de uzun yıllardır görev yapan Cengiz Akyıldız son olarak İstanbul adayı Mahir Aday'ın danışmanlığını yürütüyordu. [Al Jazeera - Murat Eğilmez]

istanbul fatih camii'nde kılınan cenaze namazına binlerce kişi katıldı. mhp genel başkanı devlet bahçeli ve parti kurmaylarının tamamı cenaze namazında hazır bulundu. 

cami avlusu ve dışındaki ülkücüler, "kahrolsun pkk, işbirlikçi akp", "dişe diş kana kan, intikam intikam" ve "vur de vuralım, öl de ölelim" sloganları attı. slogan atılmadığı zamanlarda kalabalık sürekli tekbir getirdi.

cenazede geniş güvenlik tedbirleri alındı. polisin yanında mhp'li parti görevlileri de güvenliği sağladı.

cenaze edirnekapı mezarlığı'nda toprağa verildi.

'mhp'nin karşıtı pkk'dır, medyadır'
mhp lideri bahçeli daha sonra saldırının gerçekleştiği esenyurt seçim irtibat bürosunun açılışını yaptı ve il başkanlığında gazetecilerin sorularını yanıtladı. bahçeli, saldırının bazı medya mensupları tarafından 'karşıt görüşlü grupların çatışması' gibi yansıtıldığını savundu. "adi bir suç olayı olarak görmeye çalışıyorlar. bu karşıt gruplar kimlerdir? türkiye'de üniversitede olay olur karşıt gruplar, sokakta olay olur karşıt gruplar. peki bu karşıt gruplar kimdir?"
 
bahçeli soruya kendi yanıt verdi "bana şimdi sorarsanız 'karşıt grup kimlerdir'. biri esenyurt'ta mhp ülkücü harekettir. diğeri medyadır, pkk'dır ve pkk ile işbirliği yapanlardır. karşıt gruplar cümlesini her zaman kullanarak olayı basite indirmek, mhp'yi başkalarının seviyesine düşürmek alçaklığından medya kurtulmalıdır. bundan sonra mhp'nin karşıtı pkk'dır ve medyadır" dedi.

'seçim büroları valiliğe bildirilmeliydi'

saldırıyla ilgili açıklama yapan başbakan yardımcısı bülent arınç, soruşturmanın ciddi bir şekilde sürdürüldüğünü, dört kişinin gözaltına alındığını, bir kişinin ise arandığını söyledi.

"üzgünüz, umarız bu tür olaylar seçim sürecinde bir daha yaşanmaz" diyen arınç, seçim bürosu açan partilerin buraların adreslerini mutlaka mülki amirlere bildirmesi gerektiğini belirtti. 

arınç "buralarda toplantı yapılacağı zaman emniyete bildirilmesi lazım ki orada güvenli bir seçim kampanyası yürütülebilsin. burada maalesef böyle yapılmamış" diye konuştu.

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;