Türkiye

'Orada bir yanlış anlaşılma oldu'

Suriye’nin kuzeyinden çocuklarıyla birlikte Türkiye’ye geçmeye çalışan Sada Derviş askerlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti. Şırnak Valisi Hasan İpek "Olayın geçtiği yerde bir yanlış anlaşılma oldu" dedi.

Konular: Suriye

Haberin Öne Çıkanları

Suriyeli kadın çocukların gözü önünde vuruldu. Kızıltepe'de bir çocuk yaralandı

Cizre'de öldürülen Suriyeli kadın
Derviş'in tabutu BDP'li kadınlar tarafından taşındı [DHA]

babası ve iki çocuğuyla birlikte mayın tarlasından geçerek türkiye’ye girmeye çalışan ancak askerler tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybeden sara derviş'in cenazesi tel örgülerden geçilerek suriye’deki yakınlarına ulaştırıldı. derviş, suriye’nin derik kasabasında toprağa verildi.

vali 'üzgünüm'

şırnak valisi hasan ipek askeri savcılığın gerekli çalışmaları yürüttüğünü belirterek, "gerçekten üzücü bir olay. biz suriye’den gelen suriye vatandaşı insanların türkiye’ye girişlerinde türkiye cumhuriyeti hükümeti olarak misafir muamelesi yapıyoruz. ancak olayın yaşandığı yerde yanlış bir anlaşılma oldu. olayın ne olduğunu tam olarak biz de bilmiyoruz. keşke öyle bir sonuç olmasaydı. o anlamda da gerçekten üzüntülerimizi belirtmek istiyoruz" dedi.

bdp 'hedef gözetildi'

bdp cizre ilçe başkanı ahmet çetel ise, sada derviş’in askerler tarafından hedef gözetilerek öldürüldüğünü iddia etti. çetel faillerin bir an önce tespit edilerek cezalandırılması gerektiğini söyledi.

bir olay da kızıltepe'de

mardin’in kızıltepe ilçesinde de türkiye tarafına geçmek isteyen 14 yaşındaki ali yıldırım açılan ateşte yaralandı. yıldırım karanlık olduğu için ateşi kimin açtığını görmediğini söyledi. yıldırım, kızıltepe’de tedavi altına alındı.

cizre savaştan kaçarak türkiye’ye gelenlerin kullandığı güzergâhlar arasında bulunuyor. suriye sınırının diğer bölümleri kadar yoğun olmasa da buradan da geçenler oluyor. yakalananlar sekvan deresi'ndeki merkezde toplandıktan sonra türkiye’deki kamplara gönderiliyor. türkiye’den suriye’ye geri dönenler de aynı güzergâhı kullanıyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;