Orta Asya

Pakistan'da 150 gözaltı

Başkent İslamabad'da hükümetin istifası talebiyle gerçekleşen protestoların beşinci gününde 150 kişi gözaltına alındı.

Konular: Orta Asya
Gösteriler muhalefetin çağrısı üzerine 14 Ağustos Perşembe günü başlamıştı. [Fotoğraf: Reuters]

pakistan'da 14 ağustos'ta muhalefet partileri pakistan adalet hareketi partisi (pti) ve pakistan halk hareketi partisi’nin (pat) başlattığı protestolar sürüyor. 

başkent islamabad'da gerçekleşen ve on binlerce kişinin katıldığı protestoların beşinci gününde 150 kişi gözaltına alındı. 

muhalefetin çağrısı üzerine hükümetin istifası için 14 ağustos perşembe günü lahor'dan yola çıkan on binlerce gösterici, 16 ağustos cumartesi günü pakistan’ın başkenti islamabad’da toplanmıştı.

pti lideri imran han 12 ağustos salı günü yaptığı açıklamada, başbakan navaz şerif'e istifa etmesi için 48 saat süre verdiğini belirterek, bu süre içinde istifa gerçekleşmezse protestocuların, konsolosluklar ve hükümet binalarının bulunduğu kırmızı bölge'ye girmesine engel olmayacağını ifade etmişti. 

han, "başbakan birçok kanunu çiğnedi. para ile hâkim ve medya mensuplarını satın aldı. hatta bazı generalleri bile parayla satın almaya kalktı" ifadelerini kullanmıştı. 

pakistan halk hareketi partisi lideri tahir kadri de pakistanlı liderlerin isviçre bankalarında yaklaşık 200 milyar dolar paralarının bulunduğunu öne sürmüştü.

kadri halktan kaçırıldığını iddia ettiği bu paraların ülkeye geri getirilmesiyle istikrarın kolaylıkla sağlanabileceğini söylemişti.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;