Pakistan

Pakistan’da hükümet karşıtı gösteri

Hükümetin istifası için 14 Ağustos Perşembe günü Lahor'dan yola çıkan on binlerce gösterici, Pakistan’ın başkenti İslamabad’da toplandı.

Konular: Orta Asya
Lahor’dan İslamabad’a geçen muhalif göstericiler 300 kilometreyi aşkın yol gitti. [Fotoğraf: Reuters]

pakistan’da hükümetin istifası için 14 ağustos perşembe günü lahor’dan yola çıkan on binlerce gösterici, başkent islamabad'a ulaştı.

ayrı konvoylar halinde lahor'dan yola çıkan iki muhalif partinin taraftarları farklı yerlerde mitingler düzenleyecek.

pakistan adalet hareketi (pti) lideri imran han, başbakan navaz şerif ve hükümeti istifa etmeye çağırdı. 2013’teki seçimlerin şaibeli olduğunu söyleyerek, yeniden seçim yapılması gerektiğini ifade etti.

al jazeera’ye konuşan halk hareketi partisi (pat) lideri ve din adamı tahir kadri de “hükümet istifa etmeli ve yeni bir sistem oluşturulmalı. bütün bu süreç çok barışçıl olacak” dedi.

kadri, pakistan’ın siyasi sisteminde gerçekleştirmeyi istedikleri ‘devrim’ öncesinde teknokratların ve bürokratların bir milli birlik hükümeti oluşturması gerektiğini belirtti.

2013 seçimlerinde zafer kazanan navaz şerif’in partisi parlamentoda 189 koltuk kazanmıştı. pti 34, pat ise 46 sandalyeyi ele geçirmişti. muhalefet seçimlerde hile yapıldığını iddia ediyor.

hükümet ise gösterilerin demokrasiyi hedef aldığını belirtiyor.

kaynak: al jazeera ve aa            

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;