Türkiye

Perwer: Amacım barışa destek

Şivan Perwer Diyarbakır'a Başbakan Erdoğan ve Barzani ile geliş amacının Türkiye’deki çözüm sürecine destek vermek olduğunu söyledi. Sanatçı 37 yıl aradan sonra ilk defa Türkiye'ye geliyor.

Konular: Kürt sorunu

türkiye sadece başbakan recep tayyip erdoğan ve irak kürdistan özerk bölgesi başkanı mesut barzani’nin bu hafta sonu diyarbakır'a gelişini konuşmuyor. yıllardır ülkesinden uzakta yaşayan kürt şarkıcı şivan perwer’in de bu ziyarette bulunacak olması tartışma konusu.

avrupa’da yaşayan perwer, 37 yıl önce terk ettiği türkiye’ye bu vesile ile ilk defa geri dönecek. perwer, kendisine sunulan bu daveti kabul ederek türkiye’de devam eden kürt sorununa yardım etmeyi amaçladığını söyledi. sanatçı buluşma öncesi yaptığı yazılı bir açıklama ile amacını ve beklentilerini açıkladı.

‘sadece kardeşlik için diyarbakır’dayım’

perwer açıklamada, ‘türkiye'deki tüm kesimleri barışa destek sunmaya ve insanlar arasında, hoşgörü, saygı, çoğulcu özgür ve demokratik bir toplum, sevgi ve kardeşlik duygularını geliştirmeye davet ediyorum. sadece bunun için yarın diyarbakır'dayım. barış için atan kalplere, barış için çalışan beyinlere, barış için elini taşın altına koyanlara ve barışa el uzatanlara yüce rabbimden sabır ve metanet diliyorum.’ dedi.

‘bir konser hazırlığı yok’

perwer’in türkiye’nin en popüler müzisyenlerinden ibrahim tatlıses ile aynı sahnede buluşacağı söyleniyordu. ancak perwer, ziyaretin ani gelişmesi sebebiyle herhangi bir konser hazırlığı olmadığını söyledi. perwer, ‘bugün amed (diyarbakır) , barış ve özgürlük için haykırıyor. yıllardır en büyük arzum halkımla buluşmak ve beraber bir meydanda şarkılarımı söylemekti. gönül isterdi ki sürgünde yaşamaya mahkum edilmiş bütün sanatçı ve aydın dostlarımla beraber döneyim. siyasi sebeplerden dolayı zindanlarda kalan insanların özgürlüğüne kavuştuğu bir ortamda beraber halaya duralım’ ifadelerini kullandı.

perwer türkiye’deki tüm sanatçı ve aydınların sürece destek vermesi gerektiğini söyledi. sanatçı bu ziyaretin ardından türkiye’de konserler vermeyi planlıyor.

kaynak: ajanslar

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;