Ukrayna

Ukrayna'nın kaybı artıyor

Ukrayna ordusu, mayıs ayından bu yana Rus yanlıları ile yaşanan çatışmalarda 258 askerini yitirdi. 45 asker ise esir.

Konular: Ukrayna
Ukrayna'da ateşkesin sona ermesinin ardından çatışmalar yeniden başladı. [Fotoğraf-Reuters]
ukrayna milli güvenlik ve savunma kurulu enformasyon merkezi sözcüsü andrey lisenko, basına yaptığı açıklamada, ülkenin güneydoğusunda mayıs ayından bu yana devam eden operasyonlarda 258 askerin yaşamını yitirdiğini, 922 askerin ise yaralandığını ifade etti.
 
lisenko, ayrıca 45 askerin rehine olarak kaldığını kaydederken, bunların arasında son olarak düşürülen ukrayna uçağının 2 pilotunun da bulunduğunu dile getirdi.
 
ukrayna, 2013 kasımından bu yana gergin. ülkenin rus yanlısı yönetimini protesto edenler, kanlı olaylardan sonra şubat ayında amaçlarına ulaşarak iktidara geldi. ancak batı yanlısı hükümet, rus nüfusun ağırlıklı olduğu bölgelerde, rusya yanlılarının ayrılık talepleriyle karşılaştı. kırım özerk bölgesinin önce bağımsızlık, sonra referandumla rusya'ya bağlanmasının ardından, benzer talepler ülkenin güneydoğusunda, başta donetsk olmak üzere birçok kentte dile getirilmeye başlandı.
ukrayna ordusu, cumhurbaşkanı poreşenko'nun göreve gelmesinin ardından ayrılıkçılara karşı operasyonlara başlamıştı. 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;