Türkiye

Valilikte 1 Mayıs toplantısı

İstanbul Valiliği Taksim’i 1 Mayıs İşçi Bayramı’na kapatırken dört sendika çıkmakta kararlı. Sendikalar ile İstanbul Valisi Avni Mutlu arasındaki kritik görüşme pazartesi günü.

Konular: Türkiye
DİSK 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak istiyor. [AA -Arşiv]

devrimci işçi sendikaları konfederasyonu (disk) genel başkanı kani beko, 1 mayıs'ın taksim'de kutlanmasına yönelik görüşme talep ettiği istanbul valisi hüseyin avni mutlu'dan cevap geldiğini söyledi.

görüşme pazartesi günü valilikte saat 17.00'de gerçekleşecek.

beko, dha'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“1 mayıs'la ilgili dün yapmış olduğumuz basın açıklamasında vali bey'den bir randevu talep etmiştik 4 konfederasyon olarak. vali bey bugün bize döndü. pazartesi saat 17.00'de 1 mayıs birlik, dayanışma ve mücadele günü'yle ilgili görüşebileceğini bize söyledi. büyük bir ihtimal pazartesi saat 17.00'de vali bey'le 1 mayıs'ın taksim'de kutlanmasıyla ilgili bir görüşme yapacağız."

'istanbul'da sıkıyönetim ilan edildi'

görüşmeden beklentisi sorulan kani beko, geçen yıl taksim’in yayalaştırılması projesi kapsamında sürdürülen inşaatların gerekçe olarak gösterildiğini hatırlattı. “bizim için inşaat bir handikaptı ama rahat bir şekilde taksim'de kutlama yapabilirdik” dedi.

gezi protestoları sonrasında taksim’de gösterilerin yasaklandığına atıfta bulunan disk başkanı, “istanbul'da adı belli olmayan bir sıkıyönetim ilan edildi” diye konuştu.
beko, “aynı olayların istanbul'da yaşanmamasını istiyoruz. herkese açık olan taksim alanı'nın bu yıl işçilere de açılmasını diliyoruz" çağrısı yaptı. 

görüşmeden olumsuz bir kararın çıkacağını sanmadığını belirten beko, “bu dönemde olumsuz karar olabilecek bir gerekçe olmadığı için ben taksim'in bu yıl işçilere açılacağını sanıyorum" diye konuştu.
 

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;