Amerika

Venezuela'da seçime doğru

Hugo Chavez’in ölümünün ardından göreve geçici olarak geçen Devlet Başkanı Nicolas Maduro, son seçim anketlerine göre rakibi Henrique Capriles’in önünde gözüküyor.

Haberin Öne Çıkanları

Muhalefetten yanıt

'Halkı oyalıyorlar'

'Fark kapanıyor'

Daha önce Chvez'e karşı kaybeden Capriles, şansını bu kez Maduro karşısında deneyecek. [Reuters]

venezuela’da 14 nisan’da gerçekleştirilecek devlet başkanlığı seçimleri öncesinde adaylar artık son sözlerini söyledi. ülke sınırları bir gün erken kapanırken, seçim yasakları da başladı.

seçim hazırlıkları sürerken hükümet, seçimleri sabote etmeyi amaçlayan bir komplonun açığa çıkarıldığını bildirdi. 

devlet başkanı yardımcısı jorge arreza, güvenlik güçlerinin venezuela askeri kılığına girmiş iki kolombiyalı'yı yakaladığını bildirdi. arreza, yanlarında bir miktar mermi ve patlayı bulunduğunu söylediği kolombiyalıların seçime yönelik bir eylem hazırlığında olduğunu öne sürdü.
 
arreza, iddialarla ilgili ayrıntı vermezken muhalefet hükümeti seçmenlerin dikkatini ülke sorunlarından başka yöne çekmeye çalışmakla suçladı. 
 
arreza iki şüphelinin, daha önce devlet başkanı adayı nicholas maduro'ya suikast planlamakla suçlanan el salvador askerleriyle bağlantılı olduğunu da iddia etti. 
 
başkent carakas'tan bildiren al jazeera muhabiri chris arsenault halkın hükümetle muhalefet arasındaki bu tartışmalarla fazla ilgilenmediğini pazar günkü seçime odaklandığını aktardı. 
 
maduro önde
 
venezuela'da seçim yaklaştıkça bir süredir bu tür iddialar gündeme geliyor. mart ayında maduro, abd yönetiminin muhalefetin adayı henrique capriles'e bir suikast düzenleyerek, ülkede darbeye zemin hazırlama planı içersinde olduğunu öne sürmüş, iddiala washington yönetimi tarafından reddedilmişti.
 
venezuela'da erken seçim iki yıldır kanser mücadele eden devlet başkanı hugo chavez'in 5 mart'ta hayatını kaybetmisi üzerine düzenleniyor. son kamuoyu yoklamaları iki adayın  yarıştığı seçimleri, chavez'in ölmeden önce selefi ilan ettiği maduro'nun kazanacağını gösteriyor.
 
ancak geçen yılın ekim ayında chavez'e karşı yarıştığı son devlet başkanlığı seçimini az bir farkla kaybeden kaybeden capriles'in aradaki farkı yüzde 7'ye kadar indirdiği belirtiliyor.
 
maradona'dan destek
 
arjantinli efsanevi futbol adamı diego armando maradona da maduro'yu destekleyenleren. maduro'nun seçim kampanyasında yer alan maradona, cuma günü caracas'ta kent merkezinde toplanan kalabalığa imzaladığı topları dağıttı.
 
ülkesi arjantin'in, 1986 dünya kupası'nı kazanmasında büyük rol oynayan maradona, chavez'e olan hayranlığıyla biliniyordu.
 
kaynak: al jazeera ve ajanslar

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;