Haber

Yerleşimciler tahliye edilecek

Batı Şeria’da yer alan izinsiz bir Yahudi yerleşim bölgesi, İsrail Yüksek Mahkemesi'nin kararıyla 1 Ağustos’a kadar tahliye edilecek.

Haberin Öne Çıkanları

Başvuıru reddedildi

Tarih uzatıldı

Toprak sahileri memnun

israil'de yüksek mahkeme, batı şeria’da yer alan izinsiz bir yahudi yerleşim bölgesinin tahliyesinin, 2015 yılının kasım ayına kadar ertelenmesine ilişkin talebi reddetti.

mahkeme, israil devletinin ay başında yaptığı, yerleşimcilerin migron bölgesinden tahliyesinin ertelenmesi talebine olumsuz yanıt verdi.

öte yandan hakimler, daha önce alınan karar uyarınca, filistin özel mülkiyetinde inşa edildiği gerekçesiyle migron'daki yerleşimcilerin tahliyesi için belirlenen son tarihi 31 mart'tan 1 ağustos'a uzattı.

toprak sahipleri karardan memnun

mahkemenin kararında, devletin bu talebini kabul etmenin, hukukun egemenliğine saygısızca karşı gelinmesiyle eşdeğer olacağı belirtildi.

davada filistinli toprak sahiplerini temsil eden avukat michael sfard, kararı memnuniyetle karşılarken, mahkemenin tahliye tarihini 1 ağustos'a uzatmasından rahatsızlık duymadığını kaydetti.

en büyük izinsiz yerleşim bölgesi olan migron, 300 yahudi yerleşimciye ev sahipliği yapıyor ve yerleşimcilerin başkaldırısının sembolü olarak görülüyor.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;