Kürt sorunu

Akdağ: Hayati tehlikesi olan yok

Sağlık Bakanı, açlık grevi sonrası hastanelerde tedavi edilen mahkumların bedenlerinde kalıcı hasar olup olmadığının henüz tespit edilemediğini söyledi.

Konular: Türkiye

Haberin Öne Çıkanları

141 kişi hastanede

'Komisyon kuruldu'

Hükümet memnun

Akdağ, açlık grevinden çıkanların beslenmelerinin takibi için komisyon kurulduğunu belirtti. [AA]

cezaevlerinde sürdürdükleri açlık grevini bırakanlardan durumu ağır olanlar hastanelerde tedavi altında sağlık bakanı recep akdağ, hiçbir tutuklu ve hükümlünün hayati tehlikesi olmadığını açıkladı.

diyarbakır ve mardin başta olmak üzere, dokuz cezaevinden 141 kişinin durumuyla ilgili soruları yanıtlayan akdağ, "bedenlerinde kalıcı hasar olup olmadığı henüz tespit edilmedi" dedi
 
akdağ, tutuklu ve hükümlülerin beslenmesinin takibi için bilimsel bir komisyon oluşturulduğunu belirterek, grev sonrası beslenmenin önceden belirlenen bilimsel kurallara göre yapıldığını bildirdi. akdağ muayeneyi kabul etmeyenlerin de durumlarının gözlenerek izlendiğini kaydetti.
 
türk tabipleri birliği (ttb), grevi sona erdirenlerin düzenli vitamin kullanması gerektiğini dile getiriyor. birliğe göre bu konuda uzman olmayan doktorların  müdahalesi ölümle sonuçlanabilir. 
 
öcalan'la teması doğruladı
 
diğer yandan adalet bakanı sadullah ergin’den, 68’inci günde sona eren açlık grevlerinin bitilmesi için cezaevindeki pkk lideri abdullah öcalan’la görüşüldüğünü doğrulayan bir açıklama geldi. ergin bu yöndeki soruya "devletin birimlerinin ihtiyaç duyulan zeminde görüşmeler yapar" sözleriyle yanıt verdi. 
 
başbakan yardımcısı beşir atalay da açlık grevlerinin sona erdirilmesinden hükümet olarak memnun olduklarını açıkladı. 
 
atalay bunun için geri planda planlı bir çalışma yürütüldüğünü belirterek, "terörle irtibatlı sorunlarda; kürt meselesi ve diğer sorunlarda da daima işin diyalog ve anlama, insani ve demokratik haklar boyutunu önemseyen bir tutum sergiledik" dedi.
 
adalet ve sağlık bakanlıklarının çok iyi tedbirler aldığını belirten atalay, açlık grevi yapan mahkumların veya tutukluların kendi başlarına odalarda kalmalarının önlenmesi ve yanlarında mutlaka açlık grevi yapmayan normal tutuklulardan da bulundurulması gibi uygulamalar yapıldığını belirtti. 
 
700 kişi eylemdeydi
 
açlık grevi yapan 700 mahkum, ömür boyu hapis cezasını çeken öcalan'ın cezaevi koşullarının iyileştirilmesi ve avukatlarıyla görüştürülmesi, kürtçe'nin mahkemelerde ve okullarda serbest olmasını talep ediyordu. 
 
açlık grevinin sona ermesinde devreye giren öcalan, ağabeyiyle yaptığı görüşmede gönderdiği 'bitirin' mesajını cumartesi günü cezaevlerindeki eylemcilere ulaşmıştı. 
 
12 eylül'de başlayan ve birçok cezaevine yayılan açlık grevi eylemine, kısa süre önce bdp milletvekilleri de katılmıştı.
 
kaynak: ajanslar
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;