Türkiye

'Devlet içinde devlet olma gayretindeler'

Başbakan Erdoğan, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun arkasında 'devlet içinde devlet olma gayretindeki çeteler' olduğunu söyledi. Emniyette büyük operasyon sinyali verdi.

Başbakan Erdoğan, kendilerine karşı uluslararası ve ulusal boyutta adımlar atıldığını söyledi. [AA]
başbakan recep tayyip erdoğan, üç bakanın oğlu dahil 51 kişinin gözaltına alındığı yolsuzluk ve rüşvet opersasyonunun 'devlet içinde devlet olma gayretindeki çeteler' tarafından organize edildiğini söyledi.
 
macaristan başbakanı victor oban'la düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan erdoğan, "bu örgütlenmeyi kesinlikle ortaya çıkaracağız, şuymuş buymuş... babamızın oğlu olsa fark etmez" dedi.
 
"çok çok kirli bir operasyon söz konusu" diyen erdoğan, bu adımların ulusal boyutu olduğu kadar uluslararası boyutu olduğunu da söyledi. erdoğan şöyle konuştu:
 
"bunun dışarda heveslileri planlayıcıları olduğu gibi bunların ülkemizde de uzantıları var. bunların kimler olduğunu sizler de tahmin ediyorsunuz. gezi olaylarıyla başlayan bir süreç oldu, ondan sonra şimdi yeni bir adım attılar. şunu çok açık net söylemek zorundayım. 14 ay dinleme izleme yapılıyorsa, bu konuda kendi üslerine bunlar haber verilmiyorsa, buradaki mühendislik yolsuzlukla değil siyasi mühendisliktir. bu da bir nevi çetelerdir. çeteler devletin içinde devlet olma anlayışla süreci istedikleri gibi yönetme gayreti içinde girme olayıdır.
 
bizim kamu bankalarımız, avrupa bankaları arasında derece almış bankalardır. bu bankaları yaralama hedefi de yer almıştır. bunların da türkiye’de uzantıları var. tespitimiz var, tahminimiz var. ama aynı zamanda da tabi türkiye’de de bunun uzantıları var. şu anda maalesef devlet içinde bir devlet gayretiyle bu adımları atıyorlar. fakat bu örgütlenmeyi kesinlikle meydana çıkaracağız. bu babamızın oğlu olsa dinlemeyiz. şuymuş buymuş bizi enterese etmez, bizi enterese eden aydınlık yarınların türkiyesidir. " 
 
emniyetteki görevden almalara da değinen erdoğan daha büyük bir operasyon sinyali verdi. 
 
"emniyetteki değişiklikler valilerimizin şu anda görevi kötüye kullanma anlayışından hareketle orada kendilerinin bir tasarrufudur. buna yetkisi vardır. bu çok daha farklı illere sıçrayabilir. nerede buna benzer şeyler varsa, gereğini anında, bunun yanında emniyet genel müdürlüğümüz içişleri bakanlığımız anında yapacaklardır. bu iş anlaşılıyor ki böyle bir siyasi noktadaki mühendisliktir. biz buna fırsat vermeyeceğiz."
 
yaşanan süreci 28 şubat dönemine benzeten erdoğan, "şimdi bunun değişik bir versiyonu uygulanıyor. bakan arkadaşlarımızla ilgili bir karar vermek gerekirse onu da yapacağız. bunları ana muhalefet partisi veya yavru muhalefet partisi istedi diye yapmayız. onların geçmişini biz iyi biliyoruz. ne olduklarını milletimiz çok iyi biliyor. ama bu at çamuru tutmazsa iz bırakır mantığı bizde tutmayacak" dedi.
 
kaynak: ajanslar
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;