Yemen

Hadi resmen görevde

Yemen'de mecliste yemin ederek görevi devralan devlet başkanı, yeni dönemin ülkeye istikrar, güven ve refah getireceğini söyledi.

Konular: Ortadoğu

Haberin Öne Çıkanları

'Herkes ders almalı'

'Şehitleri anıyoruz'

Geçiş sürecini yönetecek

Hadi, ülkenin yeni sıkıntıları ve iç karışıkları kaldıracak gücü olmadığını söyledi. [AFP]

yemen devlet başkanı abdurabbuh mansur hadi, halk meclisi'nde yemin ederek resmen göreve başladı. yemini sonrası bir konuşma yapan hadi, bölünmenin eşiğine gelen ülkede yeni dönemin istikrar, güven ve refah getireceğini söyledi.

seçimlerim tüm kesimlere geçmişten ders alma sorumluluğu yüklediğini vurgulayan hadi, ülkenin yeni sıkıntıları ve iç karışıkları kaldıracak gücü olmadığını belirtti.

hadi yapılan seçimin tüm siyasi partilere, halka acıları unutturma sorumluluğu yüklediğini vurgulayarak, "devrime giden yolda hayatını kaybeden tüm şehitleri saygıyla anıyoruz" dedi.

tek adaydı

hadi, 'arap baharı'nın tetiklediği protestolar sonrası baskılara dayanamayan devlet başkanı ali abdullah salih'in 33 yıl sürdürdüğü görevi bırakmasının ardından yapılan ilk demokratik seçimlere tek aday olarak girmiş ve göreve seçilmişti.

geçtiğimiz hafta yapılan seçim, salih’in körfez işbirliği konseyi (kik) ile imzaladığı yetki devri anlaşmasının sonucu olarak gerçekleşti. anlaşma salih’e dokunulmazlık verilmesini ve yardımcısı hadi’nin, devlet başkanlığı koltuğuna oturarak anayasa yapımı ve çok partili seçimlere gidilmesi ile sonuçlanacak iki yıllık geçiş sürecini yönetmesini öngörüyor.

sıkıntılı dönem

seçimin ardından hadi’yi zor günler bekliyor. zira hadi ülkede aylardır süren ayaklanmaların ardından giderek kötüleşen ekonomiyi düzeltmek, artan el kaide tehdidiyle yüzleşmek, ülkenin güneyindeki mezhep çatışmalarını ve kuzeyindeki şii grupların çıkardığı şiddet olaylarını kontrol altına almak zorunda.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;