Türkiye

Okullara tabletli dönüş

Sömestr tatiline giren milyonlarca öğrenci ikinci yarı yıla başlarken, 17 ilde 52 okul yeni döneme akıllı tahta ve tabletlerle giriyor.

Haberin Öne Çıkanları

Başta 12 bin tablet

Ermeni Lisesi de var

Öğretmenlere eğitim

Öğretmenlere 2 bin 259, öğrencilere 9 bin 435 ve eğitmenlere de 169 tablet dağıtılacak. [AA]

türkiye'de okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimdeki yaklaşık 17 milyon öğrencinin sömestr tatili sona erdi. ikinci yarı yılda, fırsatları artırma teknolojiyi iyileştirme hareketi (fatih projesi)  hayata geçiyor. 

okullarda akıllı tahta ve tabletlere eğitim verilmesini amaçlayan fatih projesi'nin ilk uygulaması 17 şehirde yapılacak. akıllı tahtalarla donatılacak 52 okuldaki öğrenci ve öğretmenlere yaklaşık 12 bin tablet bilgisayar dağıtılacak

milli eğitim bakanlığı’nın pilot olarak belirlediği okullar arasında özel esayan ermeni lisesi de bulunuyor. meb, tabletlerin 2 bin 259'unu öğretmenlere, 9 bin 435'ini öğrencilere, 169'unu ise öğretmenlerin eğitimcilerine dağıtacak. 

sınıflara yerleştirilmekte olan her akıllı tahtada en az 10 megabitlik internet hizmeti bulunacak. 

uygulama ankara, balıkesir, bingöl, diyarbakır, erzincan, erzurum, hatay, istanbul, izmir, karaman, kayseri, kocaeli, mersin, rize, samsun, uşak ve yozgat’ta başlıyor. 

başbakan recep tayyip erdoğan ise proje kapsamında, ankara'da bulunan altındağ karacaören'deki sabahattin zaim anadolu öğretmen lisesi 'ndeki törene katılacak.

törende milli eğitim bakanı ömer dinçer ile ulaştırma, denizcilik ve haberleşme bakanı binali yıldırım da yer alacak. 

620 bin tablet bilgisayar

bilişim teknolojileri destekli öğretimin gerçekleştirilmesi amaçlayan proje kapsamında okulöncesi, ilköğretim ile ortaöğretim düzeyindeki tüm okullarımızın 620 bin dersliğine dizüstü bilgisayar, lcd panel etkileşimli tahta ve internet ağ altyapısı sağlanacak. 

ulaştırma, denizcilik ve haberleşme bakanlığı'na bağlı olarak yürütülen proje ile dersliklere kurulacak olan donanımın etkin bir şekilde kullanılması için ilk aşamada öğretmenlere hizmetiçi eğitimler verilecek.

projenin resmi sayfasında, öğretim programları bilişim teknolojileri destekli öğretime uyumlu hale getirilerek eğitsel e-içerikler oluşturulacağı belirtiliyor.

kaynaklar: ajanslar 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;