Afrika

BM birlikleri Güney Sudan'da

Kabileler arasındaki çatışmalarda ölenlerin sayısı artıyor. BM, sivillerin korunmasında hükümeti desteklemek için bin asker gönderdi.

Haberin Öne Çıkanları

'Hükümete destek'

En az bin kurban

Yıllardır sürüyor

Evlerin ateşe verildiği bölgede çatışmalar başlamadan önce yaklaşık 20 bin Murle mensubu yaşıyordu. [Al Jazeera]

güney sudan'ın en büyük eyaleti olan jonglei'ye bağlı pibor kentinde kabileler arasındaki çatışmalar sürüyor. 

birleşmiş milletler, sivilleri, etnik kökenli çatışmalardan korumak için bölgeye bin asker gönderdi.

bölgedeki lou nuer aşiretinin saldırılarına maruz kalan onbinlerce murle aşireti üyesi, yaşadıkları bölgeyi terk etmeye başladı.

evlerin ateşe verildiği ve büyükbaş hayvanlara el koyulan bölgede çatışmalar başlamadan önce yaklaşık 20 bin murle mensubu yaşıyordu.

'hükümete destek'

al jazeera'ye konuşan güney sudan bm insani yardım koordinatörü lise grande, "bm'nin bölgede sivilleri korumak gibi bir misyonu var" dedi.

birlik gönderme kararının bir kaç gün önce alındığını söyleyen grande, "sivillerin güvenliği için hükümeti destekliyoruz" diye konuştu.

iki aşiret arasında şiddet olayları yıllardır sürüyor. ancak silah kullanımının artması bölgedeki ölü ve yaralı sayısında hızlı bir artışa sebep oldu.

haziran ayından bu yana çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan bini aşkın kişinin şiddetin kurbanı olduğu tahmin ediliyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;